Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Що треба знати людині зі статусом ВПО для отримання безоплатної медичної допомоги?

06/08/2024

 Через повномасштабне вторгнення росії, понад 8 млн українців вимушено стали внутрішньо переміщеними особами – залишили свої домівки та тимчасово переїхали жити у більш безпечні регіони країни.

Незалежно від місця проживання і реєстрації, кожен може отримати медичну допомогу в однаково повному обсязі, незалежно від місця реєстрації чи місця проживання. Це право реалізується через Програму медичних гарантій, яка зокрема, покриває потреби внутрішньо переміщених осіб.
Програма медичних гарантій включає всі основні види медичної допомоги:
1) екстреної медичної допомоги (незалежно від наявності декларації з сімейним лікарем);
2) первинної медичної допомоги;
3) спеціалізованої медичної допомоги;
4) паліативної медичної допомоги;
5) реабілітації у сфері охорони здоров’я;
6) медичної допомоги дітям до 16 років;
7) медичної допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами.
А також безоплатні або з частковою доплатою ліки за програмою реімбурсації «Доступні ліки».
Вхідною точкою до безоплатного медичного обслуговування залишається лікар первинної медичної допомоги: сімейний лікар, терапевт або педіатр. Це може бути лікар комунального закладу, або приватного, чи працювати як ФОП за договором із НСЗУ. Пацієнтам, які тимчасово проживають в інших населених пунктах України і потребують медичної допомоги, необхідно звернутись до найближчого медичного закладу з договором з НСЗУ та укласти декларацію з сімейним лікарем.
Деталі за посиланням http://surl.li/nireiy

 

Всі новини →