Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Як отримати грошову допомогу від УВКБ ООН

06/08/2024

Благодійний фонд «Право на захист», окрім широкого спектра матеріальних та нематеріальних видів допомоги внутрішньо переміщеним особам та особам, які постраждали від військових дій, є партнером у сфері реєстрації на отримання грошової допомоги від Агентства ООН у справах біженців за угодою з Управлінням Верховного Комісара ООН у справах біженців в Україні (УВКБ ООН). Розмір допомоги складає
3600 грн на одну особу на місяць та виплачується за три місяці.
Грошова допомога надається людям, які ще не отримували міжнародну грошову допомогу у сумі 2220 або 3600 грн/особа/місяць, мають дохід, менший за 5400 гри на члена родини та належать до однієї з наступних категорій населення:
- внутрішньопереміщені особи, протягом 6 місяців з моменту переміщення;
- люди, що через воєнні дії були вимушені залишити свої домівки, але повернулися до постійного місця проживання (зокрема, із-за кордону).
А також мають хоча б один із наступних критеріїв вразливості (для трьох вищезазначених категорій):
▫️Родина, яка має лише одного з батьків (або батько, або мати) з одним або кількома дітьми віком до 18 років або з особами похилого віку (55 років і старше).
▫️Родина, яку очолює одна самотня / кілька самотніх осіб похилого віку (55 років і старше) або особа похилого віку з однією дитиною чи кількома дітьми віком до 18 років.
▫️Родини з однією або декількома особами з особливими потребами. А саме ті, що мають: інвалідність, хронічні захворювання.
Вищезазначені особи у Миколаївській області можуть подати заявку на грошову допомогу за адресою
м. Миколаїв, вул. Садова, 25А (графік: Пн - Пт 09:00 - 17:00).
Телефон гарячої лінії УВКБ ООН - 0 800 307 711.
Актуальну інформацію та графік виїздів мобільних груп для реєстрації по області можна відстежувати у телеграм-каналі - https://t.me/unhcr_help_mykolaiv або на сайті організації - https://r2p.org.ua/.../rozshyreno-kryteriyi-lyudej-shho....

 

Всі новини →