Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

УВАГА!!! Чума дрібної рогатої худоби!!!

07/08/2024

Відповідно до інформації Всесвітньої організації охорони здоров’я тварин (WOAH) та Європейського Союзу, відмічається напружена епізоотична ситуація щодо розвитку та поширення чуми дрібних жуйних в країнах Європи, в т.ч. у сусідній Румунії.

У зв’язку з цим в Україні Держпродспоживслужбою запроваджуються необхідні ветеринарно-санітарні заходи, щоб не допустити на територію поширення транскордонної хвороби.

Чума дрібних жуйних — контагіозна вірусна хвороба овець і кіз, яка характеризується гарячкою, виразковими ураженнями слизової оболонки ротової порожнини, геморагічним гастроентеритом, ураженням лімфоїдної системи і розвитком пневмонії. Вірус передається при контакті, а також повітряно-крапельним шляхом. Хвороба завдає значних економічних збитків вівчарству і козівництву через високу смертність тварин.

З метою запобігання поширенню вірусу, всі власники овець і кіз повинні негайно посилити заходи біозахисту та у разі виявлення підозрілих симптомів у тварин, просимо негайно інформувати Баштанське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївської області. тел.: (05158) 2-55-25 e-mail: basht_dpss@dpssmk.gov.ua

Всі новини →