Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Вашій увазі пропонується щотижнева добірка новин з Брюсселя і не тільки.

12/08/2024

 

Нові санкції проти Білорусі, вихід TikTok Lite з ЄС, у Литві обмежать пільги на працевлаштування українців без тимчасового захисту: головні новини тижня

 ЄС розширив персональні санкції за участь у внутрішніх репресіях у Білорусі
Рада ЄС ухвалила рішення запровадити обмежувальні заходи щодо ще 28 осіб за їхню роль у внутрішніх репресіях та порушеннях прав людини в Білорусі. Обмежувальні заходи були введені щодо представників силових структур, судової влади, керівників різних виправних установ (в'язниць і слідчого ізолятора), та пропагандистів.
Загалом, обмежувальні заходи ЄС проти Білорусі наразі застосовуються до 261 фізичної та 37 юридичних осіб. Санкції передбачають заморожування активів, громадянам і компаніям ЄС заборонено надавати кошти зазначеним особам. Фізичні особи також не зможуть більше в'їжджати на територію ЄС або проїжджати через неї транзитом.
Детальніше про рішення Ради ЄС за посиланням https://cutt.ly/kecW8jvK
Єврокомісія зобов’язала TikTok вивести свій додаток з ЄС
Платформа TikTok взяла на себе зобов’язання назавжди вивести свій додаток TikTok Lite Rewards з ЄС, щоб відповідати вимогам Закону про цифрові послуги. Платформа також зобов’язалась не запускати жодних інших програм, які б обходили це рішення.
Будь-яке порушення зобов'язань для TikTok також може призвести до штрафів, йдеться в повідомленні Єврокомісії. Своїм рішенням Комісія також закрила офіційне провадження, відкрите проти TikTok 22 квітня.
TikTok Lite – це нова окрема версія додатку TikTok. Після її запуску в Іспанії та Франції у квітні 2024 року Комісія висловила занепокоєння щодо програми TikTok Lite Rewards, яка дозволяла користувачам заробляти бали, виконуючи певні "Завдання" в TikTok Lite, такі як перегляд відео, вподобання контенту, підписка на авторів, запрошення друзів приєднатися до TikTok тощо.
Зазначається, що програма винагород TikTok Lite була запущена без попередньої ретельної оцінки ризиків, особливо щодо ефекту звикання до програми винагород, зокрема серед неповнолітніх, а також без вжиття ефективних заходів щодо зменшення ризиків. 22 квітня Комісія прийняла рішення розпочати офіційне провадження проти платформи і попередила TikTok про свій намір призупинити програму винагород TikTok Lite Rewards в ЄС.
Детальніше за посиланням https://cutt.ly/qecW8RQQ
У Литві завершується пільговий період на працевлаштування українців без тимчасового захисту
За інформацією литовського мовника LTR, після підписання указу міністром внутрішніх справ, 1 вересня закінчується термін дії деяких пільг, пов'язаних з працевлаштуванням іноземців, які не можуть повернутися в Україну.
До цього часу іноземці, які не могли повернутися в Україну і не мали права на тимчасовий захист, звільнялися від обов'язку отримувати дозвіл на працевлаштування, якщо вони відповідали певним умовам.
З 1-го вересня пільговий період закінчується для всіх цих випадків, окрім висококваліфікованих працівників. Зміни не матимуть жодного впливу на українців у Литві, які користуються механізмом тимчасового захисту ЄС.
Детальніше у публікації https://cutt.ly/SecW8CDU
Більше новин читайте на Євроінтеграційному порталі за посиланням: https://eu-ua.kmu.gov.ua/

Всі новини →