Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Інформаційна кампанія приурочена до Дня Незалежності України та Дня Державного Прапора України

21/08/2024

У межах інформаційної кампанії, приуроченої до Дня Незалежності України та Дня Державного Прапора України, Міністерство юстиції України разом з Державна архівна служба України представляє вашій увазі унікальні документи Національного архівного фонду, присвячені процесу державотворення, що зберігаються у Центральному державному архіві вищих органів влади та управління України.

 Серед цих унікальних документів - Постанова про проголошення незалежності України. Ця Постанова є політико-правовим документом державотворення українського народу. Постанову була прийнята більшістю голосів на позачерговій сесії Верховної Ради України 24 серпня 1991 р. На честь оголошення незалежності, за ініціативи депутата В’ячеслава Чорновола, синьо-жовті прапори внесено до сесійної зали та піднято над куполом Верховної ради України.
 
Ознайомитися з текстом документа можна за посиланням:  https://archives.gov.ua/?uniq=1&s=&r=13&a=2&f=1
 
Також на вебпорталі Державної архівної служби представлені й інші документи, які відображають шлях державотворення нашої держави. Наприклад:
 Закон про громадянство Української Народної Республіки від 15 листопада 1921 р.
 ІІ універсал Української Центральної Ради від 3 липня 1917 р.
Універсал Директорії Української Народної Республіки про злуку з Західно-Українською Народною Республікою від 22 січня 1919 р тощо.
 
З документами можна ознайомитись у розділі «Унікальні документи Національного архівного фонду» за посиланням:

Всі новини →