Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Робоча зустріч представників пробації, поліції та партнерських організацій

23/08/2024

  22 серпня 2024 року відбулася робоча зустріч начальника Баштанського районного сектору № 3 філії Державної установи "Центр пробації" в Миколаївській, Донецькій, Луганській та Херсонській областях Ірини Челнакової з начальником служби у справах дітей Валентини Риженко, інспектора сектору ювенальної превенції відділення поліції № 1 Баштанського районного відділу поліції ГУНП в Миколаївській області Івана Петрівського та представників центру надання соціальних послуг Казанківської селищної ради Валентини Парнак та Аліни Ільницької.

Зустріч проведена з метою обміну досвідом та налагоження співпраці у роботі з неповнолітніми. Начальник служби пробації поінформувала про необхідність для неповнолітніх ведення здорового способу життя, не зловживання психоактивними речовинами, розуміння своєї цінності і значущісті у суспільстві. Представники партнерських організацій, серед яких - центр надання соціальних послуг та служба у справах дітей Казанківської селищної ради на постійній основі проводять з клієнтами пробації  заходи  з виховною та просвітницькою метою.  Також до превентивної діяльності по попередженню вчинення підлітками повторних правопорушень долучені правоохоронці, зокрема інспектор сектору ювенальтної превенції поліції. Так, інспектором ювенальної превенції систематично проводяться індивідуально-профілактична робота та перевірки за місцем проживання.

      Також в ході зустрічі було обговорено проведення спільних заходів превентивного характеру, взаємодії в частині взаємного обміну інформацією між партнерськими організаціями та службою пробації стосовно осіб, що перебувають на обліку в уповноваженому органі з питань пробації для виявлення криміногенних факторів в оточенні неповнолітніх та своєчасного виявлення фактів притягнення до кримінальної відповідальності.

      За результатами зустрічі досягнуто домовленості щодо подальшої співпраці та роботи з неповнолітніми клієнтами пробації так їх батьками.

Всі новини →