Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Біжу за Героїв України: Баштанщина долучилася до патріотичного забігу

31/08/2024

Понад 700 жителів Баштанського району зареєструвались для участі у Всеукраїнському забігу "Шаную воїнів, біжу за Героїв України", присвячений вшануванню пам’яті воїнів, які загинули під час російсько-української війни приурочений до Дня пам’яті захисників України. 31 серпня кожен з учасників патріотично-спортивного заходу обрав ім’я Героя, пам'ять якого вшановується та здолали дистанцію традиційного щорічного забігу.

Щороку тисячі українців по всьому світу та за кордоном долучаються до забігу, щоб ушанувати воїнів та продемонструвати вдячність рідним полеглих.
 
До забігу, в якому взяли участь, вихованці шкіл, представники громадських організацій, державних та комунальних установ, місцевого самоврядування та всі бажаючі, долучилися начальник Баштанської районної військової адміністрації Владислав Дмитрів та голови територіальних громад Баштанського району.
 
Владислав Дмитрів наголосив, що це не просто спортивна подія, а вшанування пам’яті загиблих захисників України.
«Сьогодні кожен з учасників забігу віддав шану нашим Захисникам, які загинули захищаючи волю та незалежність України, взявши участь в даній акції. Участь у забігу «Шаную воїнів, біжу за Героїв України» - наша подяка військовослужбовцям та їхнім сім’ям за внесок у збереження територіальної цілісності країни», - зазначив він.
 
Перед початком забігу хвилиною мовчання згадали всіх загиблих воїнів!
 
Шануймо звитягу воїнів, які загинули у боротьбі за цілісність нашої держави та шануймо тих, хто продовжує боротьбу з ворогом! Герої живі допоки ми їх пам’ятаємо!
 
Довідково. Захід, що об'єднує Україну та світ - щорічний забіг "Шаную воїнів, біжу за Героїв" цього року пройшов всьоме.
За роки свого існування географія забігу розширилася від регіонів України до майже 40 країн світу.
Цю акцію започаткував батько загиблого Героя російсько-української війни, «кіборга» Олексія Дурмасенка Олег Дурмасенко спільно із Таїсією Братасюк та Дмитром Примаченком.
 
Головним організатором забігу спільно з іншими ЦОВВ та ГО щороку є Мінветеранів та спеціально створений оргкомітет.
 
 

Всі новини →