Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Вклонились памʼяті загиблих Захисників Казанківської громади

30/08/2024

30 серпня у Казанківській громаді відбувся мітинг-реквієм до Дня пам’яті захисників України, які загинули у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України «Ангели, народжені серед людей…».

Участь у меморіальному заході взяли начальник Баштанської районної військової адміністрації Владислав Дмитрів, перший заступник начальника Баштанської РВА, депутат Казанківської селищної ради Наталія Казаріна, селищний голова Олексій Асмолов, представники силових структур, мешканці громади.
 
Пам’ять Героїв, які віддали життя за незалежну та вільну Україну, учасники мітингу вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам’ятного знаку загиблим воїнам.
Вічна пам’ять нашим героям! Їхній подвиг - це дороговказ для кожного з нас, що нагадує, як треба жити, щоб не зрадити ті ідеали, за які вони віддали свої життя.
 
«Ми повинні пам'ятати наших захисників, які ціною власного життя виборювали для нас право жити у мирній та незалежній країні. Їхні імена назавжди закарбуються в серцях українців. Нехай їхній подвиг стане для кожного з нас прикладом відваги та патріотизму, а наша пам'ять про них буде живою і незламною», – наголосив Владислав Дмитрів.
 
«Сьогодні ми згадуємо тих, хто загинув в Іловайській трагедії, а також десятки тисяч Захисників і Захисниць України, полеглих від 2014 року в сучасній російсько-українській війні. Війна триває понад 10 років і дається нам надзвичайно великою ціною. Безперечно, це не єдиний день у році, коли ми згадуємо полеглих і віддаємо їм шану. Утім це особливий день, нагода для всього суспільства зосередитися на вдячності та вшануванні героїв, зробити все можливе, аби пам’ять про них була збережена та зміцнена на багато поколінь вперед. Тому що перемоги здобуває лише той, хто пам’ятає», - додала Наталія Казаріна.
 
Під час заходу селищний голова Олексій Асмолов отримав Почесну грамоту від командування 65-ї ОМБр за активну життєву позицію, підтримку, допомогу та участь у військово-патріотичному вихованні громадян. Ця нагорода в черговий раз підтвердили єдність та патріотизм Казанківської громади.
 
Після офіційної частини пам'ятного заходу працівники «Історико – краєзнавчого музею Казанківської селищної ради» біля стенду пам’яті ознайомили присутніх з бойовим шляхом земляків, які захищали життя кожного українця.
 
Крім цього, всі бажаючі мали змогу ознайомитися з демонстраційною виставкою «Пробуди козацький дух, долучись до оборони рідного краю», експонати якої, розповідали про героїчні події, що відбувалися на фронті.
 
 
 

Всі новини →