Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Вашій увазі пропонується щотижнева добірка новин з Брюсселя і не тільки.

16/09/2024

 

росія не змогла розморозити кошти, ЄС продовжив санкції, виробництво відновлюваної енергії б'є рекорди: нове за тиждень з Європи

росія програла справу в Суді ЄС щодо розблокування санкційних коштів
Російський Національний розрахунковий депозитарій не зміг через суд скасувати санкції Європейського Союзу через його роль у фінансуванні російського вторгнення в Україну. Про це йдеться у рішенні Суду ЄС та статті Bloomberg.
Національний депозитарій «не зміг продемонструвати», що ЄС «помилився у висновку, що це підприємство було системно важливою фінансовою установою, яка відігравала істотну роль у функціонуванні фінансової системи Росії», постановили судді ЄС.
За інформацією Bloomberg, депозитарій наразі має близько 70 млрд євро, знерухомлених у бельгійському кліринговому центрі Euroclear.
Рішення суду доступне за посиланням https://cutt.ly/deR0GNjV
З матеріалом Bloomberg можна ознайомитись тут https://cutt.ly/AeR0HuYm
ЄС на півроку продовжив санкції проти осіб, причетних до агресії росії проти України
Рада ЄС продовжила обмежувальні заходи проти осіб, причетних до підриву територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України або загрози їм до 15 березня 2025 року.
Санкції передбачають обмеження на пересування фізичних осіб, замороження активів і заборону надавати кошти чи інші економічні ресурси фізичним та юридичним особам, які були включені до списку. Санкції продовжуватимуть застосовуватися до понад 2200 фізичних та юридичних осіб, багато з яких потрапили під них у відповідь на необґрунтовану та неспровоковану збройну агресію росії проти України, що триває.
Детальніше за посиланням https://cutt.ly/aeR0Hl6G
Перехід на відновлювані джерела енергії та відмова від російського газу: в ЄС відзвітували про становище Енергетичного союзу
Виробництво відновлюваної енергії б'є нові рекорди потенціалу. Про це йдеться в Звіті про становище Енергетичного союзу за 2024 рік, який оприлюднила Європейська Комісія.
Згідно зі звітом, у першій половині 2024 року половина виробництва електроенергії в ЄС здійснювалася з відновлюваних джерел. Крім того, зазначається що частка російського газу в імпорті до ЄС впала з 45% у 2021 році до 18% станом на червень 2024 року, тоді як зріс імпорт від надійних партнерів, наприклад Норвегії та США.
Зі звітом можна ознайомитись за посиланням https://cutt.ly/heR0HGkT
Більше новин читайте на Євроінтеграційному порталі за посиланням: https://eu-ua.kmu.gov.ua/

Всі новини →