Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Як активність та небайдужість громадян змінюють країну?

20/09/2024

Змінюватися, щоб побудувати нову країну, без відлуння тоталітарного радянського минулого з його обмеженнями, кумівством та іншими усталеними роками корупційними практиками, - такі вимоги ставить перед українцями сьогодення. Рушієм цих процесів є активність і небайдужість громадськості.

Кожен із нас здатний контролювати роботу влади та впливати на ухвалення нею конкретних ефективних рішень на користь країни. Короткий ролик, створений у межах інформаційної кампанії Національного агентства з питань запобігання корупції - НАЗК про роль інструментів громадського контролю у запобіганні корупції, пояснює, які ресурси допомагають у цьому.

Як приклад, ідею створення безбар’єрного простору можна обговорити на громадських консультаціях. Для заборони діяльності онлайн-казино - створити електронну петицію (https://bit.ly/3MG6Rwm). Дізнатися, хто дозволив видобуток піску біля річки і чи законно це, - надіславши запит на публічну інформацію (https://bit.ly/3MEEIpj). Механізмом для контролю прозорості закупівель, ефективності бюджетних витрат, темпів відбудови зруйнованих внаслідок воєнних дій об'єктів є системи відкритих даних (https://bit.ly/3MF3Ufx).

За умови ініціативності та згуртованості суспільства ці інструменти громадського контролю стають потужним важелем якісних змін у країні.

Детальніше про кожен із них: http://surl.li/hjbzca

Докладно про інформаційну кампанію тут: https://cutt.ly/BeWQDlpM

Усі матеріали в межах кампанії виготовлені за фінансової підтримки Антикорупційна ініціатива ЄС (EUACI).

#ДАП #громадський_контроль #КорупціяНеСпадок

Всі новини →