Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Владислав Дмитрів провів нараду з головами територіальних громад району

17/10/2024

Вчора, 16 жовтня, під керівництвом начальника Баштанської районної військової адміністрації Владислава Дмитріва відбулася нарада з головами територіальних громад району. У засіданні взяли участь перший заступник начальника РВА Наталія Казаріна, заступник начальника РВА Андрій Дяченко, керівники структурних підрозділів адміністрації, представники силових структур, ДСНС.

Учасники засідання обговорили актуальні питання безпеки, освіти, благоустрою населених пунктів, інфраструктури та соціальної політики.
 
На початку наради присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять захисників України, які загинули на російсько-українській війні, відстоюючи незалежність і соборність нашої держави.
 
Особливу увагу було приділено питанням, що спрямовані на зміцнення обороноздатності країни.
 
Владислав Дмитрів зазначив: «Наш святий обов’язок допомагати всіма можливими способами військовим, які щоденно мужньо боронять нашу землю».
 
Окрему увагу очільник району звернув на необхідності почесного виконання вимог Указу Президента України про щоденну загальнонаціональну хвилину мовчання о 9.00 установами та організаціями усіх форм власності, зокрема органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, закладами освіти, культури, спорту, охорони здоров'я, громадського харчування тощо з метою вшануванні пам’яті наших Героїв, які віддали свої життя за Україну, та мирних громадян, котрі загинули внаслідок збройної агресії росіян проти України.
 
Розглянули результати діяльності комісій з оповіщення та шляхи вдосконалення їхньої роботи у громадах району, взаємодії відповідальних осіб громад із представниками РТЦК та СП.
 
Наталія Казаріна доповіла присутнім про реалізацію пілотного проєкта «гроші ходять за людиною» у територіальних громадах району; про формування мережі закладів загальної середньої освіти з вересня 2027 року. Також Наталія Леонідівна акцентувала увагу присутніх на питанні забезпечення громад водіями шкільних автобусів та на своєчасному освоєнні державної субвенції на харчування учнів початкових класів (1–4 класи). Відповідна постанова № 1145 була затверджена 4 жовтня 2024 року. Постанова уряду передбачає, що всі учні початкових класів будуть безоплатно харчуватися незалежно від того, чи належать вони до пільгової категорії, чи ні. Залишок субвенції не переходить на наступний рік. Тобто, якщо громади не використають кошти частково або повністю у 2024, субвенція не залишиться на 2025.
 
Андрій Дяченко зупинився на питаннях підготовки до нового опалювального сезону, на важливості забезпечення закладів соціальної, освітньої та медичної сфери потужними генераторами та резервним запасом пальним. Крім цього, детально обговорили використання коштів місцевого та державного бюджетів на облаштування укриттів цивільного захисту та найпростіших укриттів.
 
«На жаль, ми живемо в час повномасштабної війни. Маємо постійні ракетні обстріли росії по інфраструктурі України. Мусимо бути готові до всіх викликів сьогодення. Закликаю керівників громад відповідально поставитись до всіх питань та не допустити критичних ситуацій, максимально активно включитися за напрямками. Якщо якісь питання виникатимуть, завжди готові до співпраці», - зазначив Владислав Дмитрів.
 
За підсумками наради було погоджено ряд спільних дій для забезпечення результативного виконання необхідних заходів у відповідних сферах діяльності.
 
 

Всі новини →