Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Оксана Янішевська перевірила готовність навчальних закладів Веселинівського району до 1 вересня

13/08/2015

 Сьогодні, 13 серпня, в ході робочого візиту заступник голови облдержадміністрації Оксана Янішевська відвідала заклади освіти Веселинівського району.
Так, завітавши до Широколанівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Оксана Янішевська ознайомилася з готовністю закладу до нового навчального року.
За словами директора школи, приміщення розраховано на навчання близько 600 дітей, але в ній наразі навчаються 160 і тому за умови успішного впровадження реформи територіального об’єднання громад, школа має можливість прийняти дітей з сусідніх сіл району.
Крім того, в навчальному закладі є дві дитини хворі на ДЦП, які проходять навчальний процес разом з усіма дітками за програмою інклюзивної освіти.
Директор школи Наталля Врублевська активно залучає спонсорські кошти для ремонту шкільної їдальні, актової та спортивної зали.
Гордістю школи є музей бойової слави, де зібрані пам’ятки жителів села учасників бойових дій Другої світової війни та учасників АТО.
Завітала Оксана Янішевська і до Широколанівської загальноосвітньої школи-інтернату Миколаївської обласної ради, що є спеціалізованим навчальним закладом для дітей, які потребують корекції фізичного та розумового розвитку.
За словами директора школи Тетяни Фікс, у закладі навчається та виховується 123 дитини. З них 19 дітей мають статус дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 11 дітей з інвалідністю, 51 дитина з багатодітних та 4 дитини з малозабезпечених сімей.
Заступник голови облдержадміністрації пересвідчилася у готовності школи розпочати новий навчальний рік, перевірила хід виконання ремонтних робіт у класах та кімнатах проживання дітей.
В ході робочого візиту Оксана Янішевська відвідала Веселинівську загальноосвітню школу №2. Там наразі закінчується ремонт в спортивному залі та деяких класах, проте керівництво школи запевнили що до першого вересня ремонтні роботи будуть завершені і заклад прийме до своїх лав 320 першачків.
Заступник голови облдержадміністрації відмітила офтальмотренажер для очей, який нанесений на стіни майже в кожному класі, а також комп’ютери та проектори для зручності проведення уроків та практичних занять.
Наостанок Оксана Янішевська завітала до Веселинівської районної гуманітарної гімназії. На вході до закладу розташована пам’ятна дошка випускнику гімназії, воїну АТО Віктору Зелінському.
В ході екскурсії, Директор гімназії Тетяна Демешина презентувала творчі доробки школярів, які розміщені по всім класам гімназії. Вона розповіла, що учні щорічно займають призові місця районних, обласних та всеукраїнських олімпіад та творчих конкурсів.
Заступник голови облдержадміністрації мала змогу поспілкуватися з викладацьким складом гімназії і пересвідчилася у повній готовності навчального закладу розпочати навчальний рік.

 

Всі новини →