Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Автобусне та поштове сполучення - серед найболючіших питань привільненців

12/01/2019

Зустрічаючись із населенням с.Привільного під час обговорення Плану перспективного розвитку Баштанського району на 2019-2021 роки Олександр Славінський зауважив, що всі проекти, які будуть включені до цього плану будь виконуваться на умовах співфінансування з державного чи місцевого (обласного, районного) бюджетів.

Окрім аварійного стану одного з приміщень школи, яке почалося розтріскуватись, привільненців також цікавили питання автобусного сполучення із районним та обласним центром, на що сільський голова Віктор Верба відповів, що така ситуація склалася нещодавно, коли власник автобусу, який здійснював регулярні пасажирські перевезення між Привільним та Миколаєвом автобусом ЛАЗ призупинив поїздки у зв’язку із жахливим станом ділянки Мар’ївка – Баштанка автодороги Н-11 Миколаїв – Дніпро (автобус з-за своїх розмірів просто не може пересуватися цією ділянкою дороги).

Олександр Дмитрович, в свою чергу, повідомив, що проблема автобусного сполучення сільських населених пунктів із Баштанкою та Миколаєвом – це проблема всього району: «Компанії, які займаються перевезенням пасажирів не виявляють бажання брати участь у конкурсах, що оголошуються райдержадміністрацією тому, що за їхніми словами такі маршрути є збитковими з-за малого пасажиропотоку». – Протягом минулого року ми оголошували конкурси 4 рази, на які не надійшло жодної заявки, - зазначив перший заступник голови райдержадміністрації, виконувач функцій і повноважень голови райдержадміністрації.

Привільненців, як і жителів інших 3 населених пунктів, де відбувалися обговорення також турбує питання нестабільної роботи поштового відділення, а також закриття філії ощадбанку. Олександр Дмитрович, завершуючи зустріч, запевнив, що це питання знаходиться на його особистому контролі та контролі облдержадміністрації. Микола Єрешко додав, що відчуваючи такий розвиток подій у роботі національного оператора поштового зв’язку, на засіданні сесії районної ради у листопаді 2018 року депутатами прийнято рішення направити запит до керівництва ПАТ «Укрпошта». Нещодавно до районної ради надійшла відповідь, у якій говориться, що на підприємстві триває процес оптимізації мережі.

Всі новини →