Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Костичівці визначаються із Планом перспективного розвитку до 2021 року

15/01/2019

Сьогодні перший заступник голови райдержадміністрації, виконувач функцій і повноважень голови райдержадміністрації Олександр Славінський разом із заступником голови районної ради Миколою Єрешко зустрілися із жителями с.Костичі. Зустріч відбулася у приміщенні Костичівської сільської ради. Головною метою зустрічі стало обговорення Плану перспективного розвитку Баштанського району до 2021 року.

Як вже традицією проведення таких зустрічей (ця зустріч стала п’ятою протягом тижня), Олександр Дмитрович окреслив пропозиції Президента України Петра Порошенка, які були озвучені на останньому засіданні Ради регіонального розвитку у м.Київ щодо формування так званої зеленої карти розвитку територій, над якою необхідно буде працювати протягом наступних 3 років: "Саме пропозиції жителів громад повинні лягти в основу Плану стратегічного розвитку країни на 2019-2021 роки".

Костичівці, як і жителі Привільненської громади, першочерговим вважають ремонт будівлі школи, а вірніше приміщення актової зали. Не завадило б провести роботи із заміни вікон, термосанації приміщень та заміни системи опалення на більш ефективне соціокультурного кластеру, до якого і входить школа, а також дитячий садок та амбулаторія.

Ще доволі значущою проблемою жителів Костичівської сільської ради є поганий стан дороги, що з'єднує села громади із с.Інгулка, передбачені на ремонт якої майже 2,5 млн.грн так і не були використані з-за неукладення договору із підрядником, який виграв тендер на проведення ремонтних робіт минулого року.

Завершуючи зустріч, керівники району повідомили, що проблеми населених пунктів Баштанщини майже однакові та районна влада намагається їх вирішити, але через брак фінансового ресурсу районного бюджету після утворення Баштанської ОТГ, без допомоги громад проблеми не вирішити. Як приклад, вони нагадали присутнім про вільний залишок на рахунках Костичівської сільської ради близько 550 тис.грн.

Всі новини →