Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Баштанчани відзначили 100-річчя соборності України

21/01/2019

Напередодні Дня Соборності України, 21 січня 2019 року, в Баштанському міському Будинку культури відбулось урочисте зібрання за участю голови об’єднаної громади Івана Рубського, виконувача функцій та повноважень голови Баштанської райдержадміністрації Олександра Славінського, колективів міської та районної рад, райдержадміністрації, голів органів місцевого самоврядування, керівників підприємств, установ і організацій, представників громадськості. Цього року Україна відзначає  100-річчя з дня проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, що унормував омріяні попередніми поколіннями ідеали української соборності, віковічні мрії, якими жили і за які вмирали кращі сини України.

Український народ вперше створив національну державу, яка мала всі ознаки незалежної держави: територію, кордони, символи, органи влади, військо, гроші, мову. Сьогоднішня Україна є спадкоємицею державницьких традицій, закладених під час тих подій.

Але і сьогодні, як і 100 років тому, Україна змушена збройно захищати власний цивілізаційний вибір і державний суверенітет від російського агресора. Сучасні українські герої воюють сьогодні на Сході не за повернення окремих територій, а за незалежність всієї України.

Розпочався захід з історичного  відеоматеріалу «Акт з’єднання УНР та ЗУНР».

Після чого з вітальними словами до усіх присутніх звернулись голова об’єднаної громади Іван Рубський та перший заступник голови райдержадміністрації, виконувач функцій та повноважень голови райдержадміністрації Олександр Славінський. Виступаючі у своїх промовах несли одну і головну ідею: «Територіальна цілісність України, скріплена кров’ю мільйонів незламних борців, навіки повинна залишитися непорушною. Ми маємо бути свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душі можемо досягти величної мети – побудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки. Тож працюймо разом для світлого майбутнього нашої рідної України!»

Святковий концерт підготували працівники міського Будинку культури разом з Будинком дитячої та юнацької творчості. Перед глядачами виступили колективи творчої самодіяльності з танцювальними та музикальними номерами.

День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави в єдності українських земель. І по традиції святковий захід закінчився виконанням державного гімну України усіма присутніми.

З сайту Баштанської міської ради

Всі новини →