Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Знову про об’єднання громад

20/12/2019

17 грудня голова райдержадміністрації Олександр Славінський провів робочу нараду за участі сільських голів з питання утворення територіальних громад на території Баштанського району.

У нараді взяли участь Анатолій Петров (голова районної ради), Алла Миронова (Інгульський сільський голова), Руслана Кузненко (Мар’ївський сільський голова), Світлана Згурська (Костичівський сільский голова), Любов Кузьміна (Лоцкинський сільський голова), Тетяна Недбайло (секретар Доброкриничаснької сільської ради, т.в.о. сільського голови) та відповідальні працівники райдержадміністрації.

Голови сільських рад повідомили, що жителі територіальних громад не згодні із рішенням, яке було прийнято 5 грудня під час робочої наради голови Миколаївської облдержадміністрації з представниками Баштанщини щодо змін до перспективного плану формування територій громад Миколаївської області в частині Баштанського району. Вони повідомили, що протягом 06-17 грудня в громадах проведені так звані "сходки громадян", на яких люди висловили бажання об’єднатися зовсім по-іншому. Керівники сільських рад представили голові райдержадміністрації копії протоколів та листи з підписами громадян щодо подальшого об'єднання та запропонували Олександру Славінському долучитися до внесенняи змін до переспективного плану.

Олександр Дмитрович, в свою чергу, висловив розачарування тим, що протягом 2015-2019 року громадам, в силу різних обставин, не вдалося об’єднатися за перспективним планом та утворити Привільненську та Мар'ївську (Інгульську) громади, натомість утворено лише Баштанську міську та зовсім недавно Лоцкинську сільську ОТГ, які розвиваються: "Нажаль, втрачено дуже багато часу в плані добровільного об'єднання і від райдержадміністрації вже нічого не залежить". - Ви всі знаєте, що з дня на день з'являться зміни до Закону України "Про добровільне об'єднання теририторіальних громад" в частині об'єднання за перспективним планом та те, що обласні ради усуваються від цього процесу. Іншими словами - добровільне об'єднання, яке тривало 5 років, закінчується,  - нагадав очільник району.

У ході наради присутні дійшли згоди звернутися до Миколаївської облдержадміністрації з проханням розглянути можливість внесення змін до перспективного плану формування територій громад Миколаївської області в частині Баштанського району.

Всі новини →