Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Інформаційний калейдоскопв бібліотеці

19/12/2019

Цього року Україна і Китай відзначають 25 років встановлення дипломатичних відносин. З цієїнагоди 2019 рік Президентом України оголошено Роком Китаю в Україні.Китай – одна з найцікавіших і найзагадковіших країн на планеті. Вона притягує не тільки своїми численними культурними традиціями, але й безліччю таємниць і загадок.

18 грудня в Баштанській центральній районній бібліотеці відбувся інформаційний калейдоскоп «Китай: культура, мова, традиції». На заході були присутні учні 9-А класу Баштанського опорного закладу ЗСО №1 І-ІІІ ст. разом з класним керівником, вчителем історії М.В.Максимовою.

Розпочався інформаційний калейдоскоп народним китайським танцем з віялами у виконанні вихованців зразкового художнього хореографічного колективу «Надія» БДЮТ Лілії Оришаки та Крістіни Плужник( керівник Н.В.Тригуб). Вони налаштували всіх присутніх на дивовижну подорож Піднебесною країною.

Бібліотекар В.Г.Стоянова познайомила юнаків та дівчат з незвичними традиціями та старовинними звичаями, з розмаїттям і багатством китайської культури. Вони переглянувши відео «Цікавий Китай» більш детальніше ознайомилися з визначними пам'ятками цієї держави. Змістовною була розповідь про традиції святкування Китайського Нового року, який завершується святом ліхтарів та має назву «Свято весни».

На зустріч з молоддю були запрошені викладач дитячої музичної школи Л.С.Шулюк та місцевий музикант-аматор О.А.Єсипенко, які завдяки чарівним звукам своїх музичних інструментів передали загадкову атмосферу стародавнього Китаю.

До уваги присутніх була оформлена та презентована книжкова виставка-експозиція «Дивовижний Китай». Видання цієї виставки ознайомили старшокласників з візитівкою держави, з невичерпністю культурних традицій, з особливостями китайського характеру, з історичними пам’ятками та художніми творами відомих китайських письменників. Крім друкованих видань, виставку прикрашали відомі символи Піднебесної - дерев'яна парасолька, віяла, панда та талісмани філософської науки фен-шуй.

На завершення інформаційного калейдоскопу бібліотекар запропонувала бажаючим перевірити майстерність використання китайських паличок під час трапези. А потім учні виготовили паперових метеликів, які приносять достаток і благополуччя в кожен дім та дракона, що вважається в Китаї символом імператора, «володарем вітру і дощу».

Ця зустріч для старшокласників стала першим кроком в пізнанні стародавньої цивілізації світу, а можливо когось спонукала на подорож в дивовижний Китай.

Всі новини →