Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Поет, художник, Божий дар – відомий світові Кобзар.

04/03/2020

Щороку відзначають українці на своїй землі і за кордоном річницю від дня народження великого сина України, геніального поета і художника Тараса Григоровича Шевченка. Тарас Шевченко перестає бути поетом однієї епохи, - він наш повсякчасний провідник. Поетична творчість його надзвичайно актуальна.

До 206-ої річниці від дня народження видатного українця та 180-річчя видання першого «Кобзаря» в Баштанській дитячій районній бібліотеці проведено годину літературної пам’яті «Поет, художник, Божий дар – відомий світові Кобзар», на яку завітали учні 8-А класу ОЗЗСО №2 з вчителем Берко А.М.

Юні користувачі дізнались про цікаві і маловідомі факти з життя Т.Г.Шевченка, побачили рідкісні світлини великого Кобзаря. В своїй розповіді бібліотекар Людмила Шкарбан не просто розкрила велике соціальне, пізнавальне та художнє значення Кобзаревої спадщини, а й намагалась наблизити його образ до юного покоління, зробити його доступнішим і зрозумілішим для сучасного читача. Діти з інтересом сприймали інформацію про маловідомі для них сторінки біографії Т.Шевченка, захоплюючись його відданістю правді і свободі і його величезним талантом.

Наприкінці заходу, за традицією, учнів ознайомили з виданнями, представленими на книжковій виставці «Думи мої, думи мої…». Ведуча ознайомила юних користувачів з примірниками «Кобзаря» різних років видання, адже значення «Кобзаря» виходить далеко за межі літератури. Шевченко заклав міцні підвалини сучасної української літератури, а в широкому розумінні - і українського національного відродження.

Українська культура немислима без Тараса Шевченка, за що йому вічна шана і вдячність від усього українського народу.

Всі новини →