Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Декілька причин, щоб вакцинуватись проти гепатиту В:

12/03/2020

Декілька причин, щоб вакцинуватись проти гепатиту В:

1. В світі більше 250 млн хворих на хронічний вірусний гепатит В і шанс заразитися на цю хворобу є у кожного.

2. Інфікування вірусом гепатиту В може при будь-якій внутрішньовенній маніпуляції, операції, видалення зубів, під час манікюру, педікюру, тату, травмування голкою, що містить сліди крові.

3. Хронічний вірусний гепатит В призводить до цирозу та раку печінки, ліків від яких не існує.

4. Вакцина проти гепатиту В створюється шляхом генної інженерії. В ній немає ні слідів крові, ні самого вірусу, лише відокремлений антиген, який шляхом вбудови в клітину звичайних пекарських дріжджів продукується останніми.

5. Вакцина проти гепатиту В недарма першою вводиться в організм дитини відразу після народження, щоб максимально захистити малюка від цієї інфекції.

Гепатит В - невиліковний. Але його можна попередити завдяки вакцинації. Щеплення ефективно попереджує інфекцію та її хронічні наслідки в 96%. Захист зберігається щонайменше 20 років, а у деяких випадках - протягом усього життя.

Турбуйтесь про своє здоров’я! Захистіть себе та своїх рідних!

Прес-секретар Багатопрофільної лікарні Баштанського району Катерина Шурко

Всі новини →