Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Увага! На території Баштанського району запроваджено карантин.

12/03/2020

Відповідно до рішення, прийнятого на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при Баштанській райдержадміністрації під головуванням виконувача функцій і повноважень голови райдержадміністрації, заступника голови держадміністрації Тетяни Калашнікової, враховуючи відповідні рішення Кабінету Міністрів України від 11 березня та регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при Миколаївській облдержадміністрації від 12 березня, з метою попередження розповсюдження нової коронавірусної інфекції (COVID-19) на території Баштанського району, з урахуванням ймовірного розвитку складної епідемічної ситуації вирішено запровадити карантинні обмеження, а саме (витяг з протоколу):

З 13 березня по 3 квітня 2020 року в Баштанському районі введено карантин, як засіб боротьби з коронавірусом. Він триватиме три тижні.

Заборонивши:

- відвідування закладів освіти її здобувачами (загальноосвітні школи, дитячі дошкільні заклади, музичні школи, гуртки), заклади культури (бібліотеки);

- проведення всіх масових заходів.

Посилити інформаційно-роз’яснювальну роботу з населенням щодо дотримання санітарно-гігієнічних норм і правил запобігання зараженню інфекцією. В установах та закладах провести санітарну обробку приміщень дезінфікуючими засобами.

Максимально обмежити проведення культурних, політичних, спортивних, соціальних, релігійних та інших заходів за масовою участю громадян;

Організувати постійний моніторинг епідемічної ситуації.

Обмежити в усіх будівлях установ органів виконавчої влади та місцевого самоврядування проведення нарад та засідань колегіальних та дорадчих органів у тому числі органів місцевого самоврядування.

Скасувати проведення особистих прийомів громадян до особливого розпорядження в усіх органах місцевої виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Рекомендувати головам сільських рад повідомити працівників про заборону відвідування закладів освіти та культури.

Рекомендувати голові Баштанської міської ради повідомити працівників про заборону відвідування закладів освіти та культури.

Запровадити щоденний температурний скринінг персоналу, негайно відправляти додому на самоізоляцію усіх працівників, які мають ознаки гострих респіраторних захворювань.

Передбачити режим регулярного провітрювання службових приміщень, здійснювати дезінфекційні заходи.

Продовжити інформування населення через засоби масової інформації, у тому числі через сайт Баштанської райдержадміністрації, про заходи профілактики захворювання на гостру респіраторну хворобу.

Всі новини →