Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

В ОДА відбулась оперативна нарада з питань протидії поширенню на території області коронавірусної інфекції COVID-19

16/03/2020

15 березня в облдержадміністрації під головуванням заступників голови ОДА Тетяни Стахевич та Олександра Трайтлі відбулась оперативна нарада з питань протидії поширенню на території області коронавірусної інфекції COVID-19 за участі профільних служб області.

На початку заходу Олександр Трайтлі зазначив, що усі служби повинні працювати на випередження розповсюдження поширення коронавірусу COVID – 19, тому метою сьогоднішньої наради є визначення додаткових алгоритмів та дій у цьому напрямку.

Начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Павло Георгієв повідомив, що наразі в Миколаївській області не виявлено жодного випадку захворювання на коронавірус. Усі медичні служби перебувають у повній готовності, відповідно до визначених Міністерством охорони здоров’я України рекомендацій.

Керівники профільних служб доповіли про стан проведеної роботи з питань реалізації превентивних та попереджувальних заходів.

Виконуючий обов’язки начальника управління інфраструктури облдержадміністрації Сергій Сікорський нагадав присутнім, що наразі Словенія пропустила першу групу заблокованих на італійсько-словенському кордоні вантажівок і автобусів, серед яких є рейсовий автобус Мілан – Київ – Миколаїв. За попередньою інформацію імовірність наявності в цьому автобусі жителів Миколаївщині та взагалі прибуття його до Миколаєва вкрай низка.

Олександр Трайтлі зазначив, що це питання тримається на контролі керівництвом облдержадміністрації, підтримується постійний зв'язок з усіма службами. В разі перетину автобусом меж області та наявності пасажирів – жителів області профільними службами та працівниками поліції (у разі необхідності) будуть вжиті усі необхідні медико-санітарні заходи. Зокрема, буде проведений температурний скринінг. У разі наявності симптомів захворювання особи будуть доставлені до Миколаївської обласної інфекційної лікарні, у разі відсутності ознак захворювання – до визначеного місця обсервації.

З сайту Миколаївської ОДА

Всі новини →