Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Карантинний мораторій. Що треба знати про заборону перевірок на час карантину?

23/03/2020

На який період запроваджено мораторій на проведення податкових перевірок?

- З 18 березня 2020 по 31 травня 2020 року. Запроваджується мораторій на проведення документальних та фактичних перевірок, крім перевірок з питань достовірності нарахування сум бюджетного відшкодування податку на додану вартість.

Якщо перевірки завершені 17 березня (за день до карантину), які дії контролюючих органів?

- За результатами таких перевірок контролюючим органом забезпечується оформлення актів (довідок) перевірок та надіслання (вручення) платникам податків податкових повідомлень-рішень з дотриманням порядку та термінів.

Чи зможуть платники податків користуватися правом подання заперечень до перевірок, що завершилися до запровадження мораторію?

- Так. Введення мораторію на проведення перевірок не позбавляє платників податків права подавати заперечення до актів перевірок, завершених до запровадження мораторію, та оскаржувати прийняті за їх результатами податкові повідомлення-рішення.

Платникам податків доцільно розглянути можливість надання додаткових доказів та інформації поштою або в електронному вигляді.

Здоров’я вам!

Державна податкова служба України

Всі новини →