Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

На Миколаївщині профільні служби поводять постійну роботу направлену на запобігання поширенню COVID-19

27/03/2020

На Миколаївщині триває посилений контроль за дотриманням умов, необхідних для запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Забезпечено  облік громадян, які прибули з-за кордону та різними шляхами повернулися до місць постійного проживання. Загалом на облік взято 958 таких осіб. За ними ведеться медико-санітарне спостереження та постійний контроль щодо дотримання термінів та умов самоізоляції.

У разі організованого прибуття жителів  Миколаївщині з-за кордону працівниками поліції разом з епідеміологами ДУ "Миколаївський обласний лабораторний центр МОЗ України" здійснюється медико-санітарний огляд з проведенням температурного скринінгу. Зазначимо, що з 20:00 26 березня до 8:00 27 березня організованого прибуття осіб з-за кодону не було.

З метою здійснення контролю за виконанням карантинних заходів створено 30 рейдових груп із залученням фахівців Держпродспоживслужби, Національної поліції України, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Міністерства охорони здоров’я. За минулу добу групами проведено 30 рейдових перевірок. У разі недотримання карантинних заходів складаються відповідні протоколи.

Всього з початку року за результатами проведених перевірок складено 52 адміністративних протоколи, в т.ч. на керівників торгових закладів та закладів громадського харчування – 10, на водіїв транспортних засобів – 10, на інших осіб – 32. Направлено до суду 47 протоколів.

Станом на 8:00 27 березня в Миколаївській області припинено діяльність 50 ринків з 53 діючих. Продовжують працювати, всупереч карантину, ринки у м. Миколаєві: КП «Юліана, КП «Україна» та КП «Північний».

За інформацією оперативного штабу при Головному державному санітарному лікареві Миколаївської області.

Всі новини →