Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Міністерство закордонних справ України запустило програму "Захист" для українців, які залишились за кордоном

31/03/2020

Закордонні дипломатичні установи за ініціативою міністра закордоних справ Дмитра Кулеби  розгорнули спеціальну програму "Захист" для українців, які після закриття українського кордону  залишились поза межами Батьківщини.

Про що програма “Захист” і як вона працює?

Розповідаємо на прикладах.

Програма розрахована для тих, хто застряг за кордоном і не може повернутись в Україну або відклав повернення через пандемію COVID-19 (деталі - тут: https://mfa.gov.ua/news/koronavirus-2019-faq )

Ви потрапили у скрутне становище через закриття кордонів, припинення пасажирського сполучення або через проблеми з візою чи дозволом на перебування за кордоном? Звертайтеся до посольства або консульства України в країні вашого перебування, а також долучайтесь до Facebook-груп взаємодопомоги “Захист” https://bit.ly/3auo9Id

До цієї програми активно долучаються міжнародні організації та українські громади за кордоном. 

Наприклад, у Хорватії завдяки програмі вже вдалося:

- створити фонд взаємодопомоги "Підмога"  https://m.facebook.com/groups/208169760621320. Вже виділили фінансування для українських сімей з малолітніми дітьми, які залишилися без засобів до існування.

- домовитися з представниками Червоного Хреста про надання продуктів харчування та тимчасового помешкання українцям. 

- домовитися з керівництвом урядових організацій про надання першочергової допомоги у працевлаштуванні тих українців, які потрапили під звільнення і не мають можливості виїхати в Україну.

За інформацією Міністерства закордонних справ України.

Всі новини →