Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Увага, важлива інформація

01/04/2020

1 квітня відбулося засідання районного оперативного штабу щодо запобігання занесенню і поширенню на території Баштанського району гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV.

На засіданні районного оперативного штабу розглянута ситуація, яка склалась на території району станом на 1 квітня 2020 року. Ситуація стабільна, підозрілі на захворювання відсутні. Згідно рішення комісії ТЕБ та НС від 26.03.2020 №5 на території району закриті усі ринки.

Термінового вирішення потребує питання забезпечення умов для проживання та харчування медичних працівників на території медичного закладу, при потребі. Для безперебійного електропостачання для інфекційного відділення необхідно біля приміщення установити додаткові генератори.

На даний час загострилась ситуація по вивозу сміття по всій території району, у районному та місцевому бюджеті відсутні кошти для безперебійної роботи КП «Добробут».

На засіданні районного оперативного штабу вирішено:

1. Заборонити на території району на час карантинних заходів відкривати продуктові ринки до виконання усіх заходів передбачених галузевою постановою МОЗ від 30.03.2020 №5, а саме:

- знаходження на ринку не більше одного відвідувача на 20 кв.м. торгівельної площі;

- наявна можливість забезпечення дотримання відстані між покупцями в чергах не менш ніж 1,5 метри;

- забезпечення відповідного персоналу та покупців засобами індивідуального захисту (на кожному вході: дезінфікуючі засоби, захисні маски, гумові рукавиці);

- забезпечення можливості дотримання протиепідемічних заходів( обробка всієї площі ринку: прилавки, контейнери, територія);

- відстань між місцями торгівлі повинна становити не менше ніж 3 метри.

2. Доручити директору КНП «ЦПМСД Баштанського району», директору КНП «Багатопрофільна лікарня Баштанського району» терміново направити звернення до управління охорони здоров’я Миколаївської облдержадміністрації по вирішенню питання про виділення коштів з обласного та державного бюджету на забезпечення госпітальної бази другої лінії.

3. На час дії карантинних заходів, для безперебійного електропостачання інфекційного відділення лікарні, доручити Баштанському РС ГУ ДСНС у Миколаївській області установити додатково 2 генератори потужністю 5 кВт. біля приміщення інфекційного відділення

4. Звернутися до керівників приватних підприємств, підприємців, сільгоспвиробників, меценатів району з проханням допомоги у закупівлі необхідного медичного обладнання.

5. На час дії карантинних обмежень проводити рейдові (за участі працівників упрвавління Держпродспоживслужби в Баштанському районі, Баштанського ВП ГУ НП Миколаївській області та КО «Правопорядок») перевірки місць торгівлі щодо дотримання санітарно-гігієнічних норм і правил запобігання зараженню інфекцією в місцях масового скупчення населення. В разі необхідності вручити припис для усунення недоліків.

6. Надати пропозиції щодо питання забезпечення умов для проживання та харчування медичних працівників на території медичного закладу, при потребі.

7. На час дії карантинних обмежень щоденно вести у всіх населених пунктах району облік громадян, які повернулись із-за кордону.

 

Всі новини →