Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

У 2020 році Україна відзначатиме День охорони праці під девізом «Зупинимо пандемію: безпека і здоров’я на роботі можуть врятувати життя»

24/04/2020

Відповідно до Указу Президента України від 18.08.2006 №685/2006, щороку 28 квітня, у  Всесвітній день охорони праці, в Україні відзначають День охорони праці. Цього року   Україна вкотре долучилася до ініціативи Міжнародної організації праці та мала намір провести заходи до Всесвітнього дня охорони праці за тематикою, що присвячена розв’язанню проблеми насильства і домагань у сфері праці.

Однак запланованому завадила надзвичайна подія - спалах коронавірусної інфекції СОVID-19, яка сьогодні вже панує у всьому світі. Тож тема Всесвітнього дня охорони праці-2020 була змінена. У 2020 році заходи до Дня охорони праці проходять під девізом «Зупинимо пандемію: безпека і здоров’я на роботі можуть врятувати життя».  

З метою забезпечення належного відзначання Дня охорони праці у  2020 році, профілактики і пом’якшення наслідків поширення коронавірусної інфекції  COVID-19 на Миколаївщині Управління Держпраці у Миколаївській області наголошує на важливості  здійснення профілактичних заходів та закликає до дотримання вимог гігієни праці під час  карантину.

Звертаємо увагу керівників підприємств, установ, організацій, особливо закладів охорони здоров’я та тих суб’єктів господарювання, де неможливо забезпечити дистанційний режим роботи під час карантину, на забезпечення нагальних профілактичних та протиепідемічних заходів направлених на недопущення поширення випадків захворювання на COVID-19.

До суб’єктів господарювання доводимо  документи завдяки яким управлінські рішення щодо реагування на зараження на COVID-19    будуть ефективними та дозволять здійснити позитивні зміни у напрямку  зменшення поширення пандемії на робочому місці  та покращення готовності до неї.

звернення Організаційного комітету з підготовки та проведення Дня охорони праці в Україні у 2020 році;

Контрольний перелік заходів Міжнародної організації праці;

постер, розроблений в рамках проведення Дня охорони праці в Україні у 2020 році. 

Пам’ятайте, життя людини знаходиться у пріоритеті над результатами професійної діяльності.

Прес-служба управління Держпраці у Миколаївській області

Всі новини →