Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

Денис Шмигаль обговорив реформи в Україні з послами Великої сімки

29/05/2020

У четвер, 28 травня, відбулася зустріч Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля з послами країн Великої сімки.

Зокрема, у зустрічі взяли участь: Тимчасова повірена у справах Сполучених Штатів Америки в Україні Крістіна Квін, Надзвичайний і Повноважний Посол Італійської Республіки в Україні Давіде Ла Чечилія, Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Такаші Кураї, Надзвичайний і Повноважний Посол Федеративної Республіки Німеччина в Україні Анка Фельдгузен, Надзвичайний і Повноважний Посол Французької Республіки в Україні Етьєн де Понсен, Надзвичайний і Повноважний Посол Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україні Мелінда Сіммонс, Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Лариса Галадза, Голова Представництва Європейського Союзу в Україні Матті Маасікас, співробітник економічного відділу Посольства США в Україні Лін Дебевуаз.

З українського боку в зустрічі також взяли участь Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Вадим Пристайко, Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов, в. о. Міністра енергетики та захисту довкілля України Ольга Буславець та інші.

Учасники зустрічі обговорили ситуацію з подоланням пандемії Covid-19, схвалену Кабінетом Міністрів України Програму стимулювання економіки для подолання наслідків епідемії коронавірусу, продовження медичної реформи в Україні, співпрацю України з МВФ та інші актуальні питання співробітництва.

Зокрема, Денис Шмигаль наголосив, що пандемія коронавірусу надала певний імпульс українським реформам, в першу чергу реформі охорони здоров’я. «В умовах пандемії це та реформа, потреба в якій і недоліки якої проявилися найбільше. Реформа медицини має бути завершена за допомогою наших міжнародних партнерів, але коронакриза показала помилки, які були допущені при попередніх розрахунках цієї реформи, тому ми перераховуємо і тарифи з НСЗУ, і пакети послуг. Якщо інфекційна лікарня не має хворих, це не значить, що лікарі не мають отримувати зарплатні. Ще одна проблема – це психіатрія та туберкульозні диспансери. Все це потребує окремої уваги і окремих розрахунків, тому другий етап реформи може розтягнутись у часі. І ми будемо просити підтриманні нас в реалізації цієї реформи», - заявив Денис Шмигаль.

Також, за його словами, сьогодні на порядку денному стоять ті реформи, які нададуть поштовх і полегшать економічний розвиток. «Це реформа митниці, реформа оподаткування малого і мікробізнесу. Нам також треба робити, як ми це називаємо «регуляторну гільйотину» - реформу з дерегуляції, щоб всіляко полегшити роботу малого бізнесу», - зазначив очільник Уряду.

Він також заявив, що сьогодні на порядку денному стоїть необхідність приватизації. «Але питання в ціні, за яку можна приватизувати в час кризи підприємства. ТОП-10 підприємств уже підготовлені до приватизації в червні. Наприклад, уже можна оголошувати про продаж готелю «Дніпро», але якою буде його ціна в час кризи, коли готельний бізнес не працює? Звичайно ми будемо аналізувати, в який час виставляти ТОП-підприємства на продаж, але так звана мала приватизація буде відбуватися за планом, незалежно від кризи», - заявив Денис Шмигаль.

Говорячи про фінансову чи індустріальну підтримку великих промислових підприємств з великою часткою державної власності, Денис Шмигаль наголосив, що є ідея скористатись цим, як одним з інструментів розігріву економіки і розвитку промисловості. «Ми маємо намір збільшити фінансування і замовлення в промисловій сфері, оборонній сфері вже в цьому році для того, щоб зберегти робочі місця, а також дати змогу працювати супутнім бізнесам. Це є однією з частин нашого великого плану виходу з економічної кризи».

Також Прем’єр-міністр подякував «всім донорам і всім країнам Великої сімки за підтримку і допомогу в реалізації реформи децентралізації», нагадавши, що вчора на засіданні Уряду було завершено формування перспективних планів утворення територій громад для усіх областей країни.

Урядовий портал

Всі новини →