Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Ситуація з коронавірусною хворобою в Україні погіршується

22/10/2020

Люди не усвідомлюють всієї небезпеки коронавірусної хвороби COVID-19.

Епідемічна ситуація у Баштанському районі станом на 22.10.2020 року: підтверджених випадків COVID-19  88  (49 жителі міста Баштанка), померло – 4 хворих, одужало – 54% з усіх захворівших.

В лікарні, згідно наказу УОЗ розгорнуто 25 ліжок в інфекційному відділенні для лікування хворих на коронавірусну хворобу COVID-19 та з підозрою. На даний час у відділенні перебуває 15 пацієнтів хворих на позашпитальну пневмонію з підозрою на COVID-19, а також лікуються 6  хворих на позашпитальну пневмонію з підтвердженим COVID-19. В терапевтичне відділення з 08.10.2020 року: переведено 3 хворих з позашпитальною пневмонією з негативним ПЛР.

Як і раніше всім пацієнтам , які поступили з діагнозом ГРВІ та позашпитальна пневмонія беруть тести ПЛР.

В закладі функціонує дві мобільні бригади. Забір матеріалу відбувається на території лікарні або бригада виїжджає додому.  З квітня по теперішній час здійснено 787 заборів біологічного матеріалу на ПЛР та 660 на ІФА.

Всі хворі, які госпіталізуються з діагнозом COVID-19 обстежуються, харчуються і лікуються за кошти НСЗУ. Медичний персонал забезпечений засобами індивідуального захисту згідно діючих наказів.

За розпорядженням УОЗ Миколаївської області госпіталізація ковідних хворих відбувається в місто Новий Буг КНП «Новобузька ЦРЛ» тому, що в лікарні відкрито ковідний госпіталь для лікування хворих з підозрою та підтвердженою коронавірусною хворобою на 135 ліжок. Соматичні хворі з міста Новий Буг направляються на госпіталізацію в КНП «Багатопрофільна лікарня Баштанського району» після  негативного результату ІФА-тесту (іменоферментний аналіз)

Сьогодні украй важливо, щоб кожен з вас усвідомив близькість небезпеки і свою персональну відповідальність за швидкість поширення інфекції. Для зупинення розповсюдження коронавірусної інфекції закликаємо жителів міста та району дотримуватись карантинних обмежень, маскового режиму в громадських місцях, користуватись  антисептиком та дотримуватись соціальної дистанції.

З розумінням ставитися до можливостей роботи медичної системи і адекватно щодо свого стану здоров'я. Що це означає? Звертайтеся до сімейного лікаря, як тільки відчуваєте нездужання, не зволікайте.

Дотримуйтесь рекомендацій лікаря.

Для госпіталізації в лікарню є чіткі критерії. Якщо визначено, що Ви можете лікуватися вдома, то це самоізоляція, і лікуєтеся вдома згідно призначень лікаря. Якщо Ваш стан вдома погіршується (наростає задишка, посилюється кашель, піднімається висока температура) повідомте сімейного лікаря, або ж якщо це в нічний час зателефонуйте 103. Необхідно знайти розумну «золоту середину» - не потрібно скандалити, що Вас з температурою 37,3 без задишки відмовляються госпіталізувати, але й не треба відчуваючи, що у вас стан погіршується, продовжувати самолікування вдома.

НЕ ПАНІКУЙТЕ ОСКІЛЬКИ СТРЕСОВИЙ СТАН СПРИЧИНЕНИЙ ПАНІКОЮ МОЖЕ ОСЛАБИТИ ВАШ ІМУНІТЕТ!!!!

ДЯКУЄМО ЗА ПОРОЗУМІННЯ!

ЗДОРОВ’Я, БАДЬОРОСТІ ВАМ ТА ВАШИМ БЛИЗЬКИМ! БЕРЕЖІТЬ СЕБЕ ТА НЕ ХВОРІЙТЕ

Всі новини →