Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Причини та обставини захворювання медпрацівників Миколаївщини на Covid-19 з’ясовуються

23/11/2020

Станом на 23 листопада 2020 року до Управління Держпраці у Миколаївській області надыйшло 631 повідомлення про гостре професійне захворювання працівників закладів охорони здоров’я на Covid-19. 

Причини та обставини захворюваності медпрацівників з’ясовуються комісіями з розслідування, до складу яких входять посадові особи Управління Держпраці.

Варто зазначити, що нещасні випадки/гострі професійні захворювання зі смертельними наслідками розслідуються спеціальними комісіями. Склад спеціальних комісій формує Управління Держпраці у Миколаївській області. За час карантину Управлінням створено 11 таких комісій. Зокрема у липні 2020  створено 1 спеціальну комісію, у вересні 2020 – 2, у жовтні – 4, продовж за 20 днів листопада - 4. 

З початку осені на Миколаївщині спостерігається стрімке зростання рівня  захворюваності на Covid-19,  у тому числі серед працівників закладів охорони здоров’я. 

За словами Юлії Пономарьової, головного держаного інспектора відділу з питань гігієни праці Управління Держпраці у Миколаївській області, адміністративні заходи  роботодавця у сфері охорони праці мають стимулювати персонал дотримуватися вимог безпеки. Безумовно самодисципліна є ключовим важелем до підвищення рівня безпеки.  Між тим, служба охорони праці підприємств  має якісно виконувати свої повноваження.  Перед нею стоять важливі завдання: по-перше, забезпечити реалізацію ефективних профілактичних заходів у сфері охорони праці; по-друге,  провадити постійний контроль за дотриманням працівниками вимог безпеки.

Управління Держпраці у Миколаївській області звертає увагу роботодавців на заходи, які необхідно здійснювати у напрямку протидії причинам зараження коронавірусом SARS-CoV-2 на робочих місцях, а саме:

- проведення  щоденного температурного скринінгу безконтактним методом всім працівникам. Якщо робітник має температуру вище 37,2 або ознаки респіраторних захворювань - він не допускається до виконання обов’язків;

- здійснення  контролю за використанням працівниками засобів індивідуального захисту;

- підтримання  чистоти середовища робочих місць;

- організація  інформаційного оповіщення про епідемічну ситуацію із захворюваності персоналу;

- налагодження дистанційної комунікації як в середині трудового колективу, так і з  іншими особами.

Прес-служба управління Держпраці у Миколаївській області

 

Всі новини →