Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Баштанчани вшанували жертв голодоморів

28/11/2020

28 листопада 2020 року з нагоди дня вшанування пам’яті загиблих під час Голодомору 1932-33 років, біля пам’ятного знаку жертвам голодомору та політичних репресій у місті Баштанка відбувся мітинг-реквієм. Через карантинні заходи мітинг був не багатолюдним. У ньому взяли участь  голова райдержадміністрації Олександр Славінський, його перший заступник Тетяна Калашнікова, міський голова Олександр Береговий, секретар міської ради Інна Гомерська, голова міської ветеранської організації Ганна Зюзько, громадськість.

«Сьогодні ми у жалобі схиляємо голову перед нашими співвітчизниками – жертвами Голодомору 1932-33 років. Цими скорботними днями згадуємо трагедію вселенського масштабу – геноцид українського народу. Голодомор став національною трагедією й окремою сторінкою в історії українського народу, про яку ми згадуємо з сумом та гіркотою. Спільний біль, спільна пам’ять, спільний обов’язок – ці слова стосуються не тільки нашого минулого, але й мають сенс у нашому сьогоденні. І наш святий обов’язок закарбувати в серцях пам’ять про невинно убієнних наших братів та сестер», − зазначив у своєму виступі міський голова Олександр Береговий.

Вшанування пам’яті проходило із запаленими свічками та лампадками. Присутні вшанували пам’ять безневинно убієнних хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятного знаку жертвам Голодомору 1932-1933 років.

Після цього керівництво району й міста відвідали міський краєзнавчий музей, де оглянули експозиційну залу, присвячену жертвам голодомору. Директор музею Олег Требух коротко розповів про проведену роботу з цього питання.

Довідка. День пам'яті жертв Голодомору − пам'ятний день в Україні, який припадає на четверту суботу листопада. Цього дня, о 16:00, щорічно проходить загальнонаціональна хвилина мовчання та акція «Запали свічку пам'яті», коли українці шанують пам'ять померлих, запалюючи свічку біля пам'ятників жертвам голодомору або на підвіконні у себе вдома.

З сайту Баштанської міської ради

Всі новини →