Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

Управління соціального захисту населення райдержадміністрації інформує

20/01/2021

В Україні постановою Кабінету Міністрів України від 10 липня 2019 р.№ 691 затверджено Порядок надання комплексної послуги «єМалятко». Це пакет сервісів для батьків немовлят! 

Цей Порядок визначає процедуру надання комплексної послуги «єМалятко», що забезпечить створення сприятливих умов для належної реалізації прав дитини. Пакет сервісів під назвою «Електронне малятко» дозволить батькам під час реєстрації народження дитини отримати комплекс необхідних послуг, подавши лише одну заявку в електронному вигляді, не виходячи з дому. 

Пакет сервісів «Електронне малятко» включатиме:

• реєстрацію місця проживання малюка;

• призначення допомоги при народженні дитини;

• реєстрацію новонародженого в електронній системі охорони здоров’я;

• реєстрацію дитини у реєстрі платників податків;

• видачу посвідчень батьків багатодітної сім’ї та дитини з багатодітної сім’ї.

Що треба буде робити батькам?

Цей комплекс послуг надаватиметься після подання батьком або матір’ю новонародженої дитини всього однієї заяви. Будь-який громадянин отримає пакет сервісів від різних відомств через єдиний контакт без ходіння по кабінетах та витрачання часу.

Через особистий електронний кабінет необхідно ідентифікувати свою особу електронним ключем і подати заявку, в якій вказати ім’я дитини і ті послуги, які треба отримати. Після відправлення заявки та опрацювання її в державних органах батьки отримають необхідну послугу без потреби відвідування кабінетів у різних установах. Передбачається, що таку заяву в електронному вигляді батьки новонародженої дитини зможуть подати як в органи державної реєстрації актів цивільного стану, так і в заклади охорони здоров’я, а також через Центри надання адміністративних послуг (ЦНАПи), які планують долучити до цього проекту.

Запровадження цієї послуги дасть можливість громадянам України вирішити, яким чином вони хочуть отримати повний спектр послуг щодо реєстрації народження дитини – вербальний чи електронний. Тож приділяйте більше часу своїм новонародженим малюкам, а не документам!

Всі новини →