Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

Компенсація ЄСВ за новостворені робочі місця від служби зайнятості

21/01/2021

Єдиний соціальний внесок (ЄСВ) — обов’язковий платіж роботодавця за найманого працівника до системи загальнообов’язкового державного соціального страхування

Компенсація — відшкодування роботодавцю фактичних витрат нарахованого ЄСВ, сплаченого за працевлаштовану особу за направленням служби зайнятості на нове робоче місце.       

Хто має право на отримання компенсації 100% фактичних витрат зі сплати ЄСВ:

— роботодавці, які створюють нові робочі місця та працевлаштовують, строком не менше ніж на  2 роки, на них осіб соціально незахищених категорій (молодь, яка закінчила або припинила навчання у навчальних закладах, звільнилася із строкової військової служби, особи передпенсійного віку, інваліди, один з батьків має на утриманні дитину (дітей) віком до шести років) за направленням служби зайнятості.

— суб’єкти малого підприємництва, які працевлаштовують на строк не менше ніж на 2 роки безробітних, направлених службою зайнятості, на нові робочі місця створені у пріоритетних видах економічної діяльності (сільськогосподарська галузь, будівництво, переробна промисловість, лісопильне та стругальне виробництво, виробництво одягу, меблів, торгівля, транспорт, охорона здоров’я тощо).

Компенсація виплачується протягом 12 місяців з дня працевлаштування! Кількість осіб, за яких роботодавець має право отримувати компенсацію не обмежена.

Умови отримання компенсації:

— підприємство не повинно бути банкрутом;

— підприємство не повинно бути створено у наслідок ліквідації, реорганізації;

— підприємство не повинно мати заборгованість по сплаті єдиного соціального внеску;

— створення нового робочого місця має бути підтверджено органами пенсійного фонду;

— працевлаштування має відбуватись за сприяння служби зайнятості.

Після працевлаштування особи, з виконанням всіх вищевказаних вимог, роботодавець протягом 2 місяців має право звернутись до центру зайнятості з заявою про компенсацію. А також надає довідку встановленого зразка.

Рішення про надання компенсації приймає директор центру зайнятості протягом 5 робочих днів.

Повну інформацію можна отримати у відділі взаємодії з  роботодавцями

Баштанської районної філії Миколаївського обласного центру зайнятості,

телефон для довідок (05158) 2-69-98.

 

Всі новини →