Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Обговорили проблемні питання розвитку Баштанщини

08/04/2021

Голова райдержадміністрації Владислав Дмитрів провів засідання «круглого столу» за участю голови районної ради Наталії Олійник, міських, селищних, сільських голів об’єднаних територіальних громад Баштанського району.

На початку засідання голова райдержадміністрації представив присутнім своїх заступників - Наталію Казаріну та Андрія Дяченка.

Очільник району закликав голів ОТГ до тісної співпраці з райдержадміністрацією та обіцяв підставити плече у вирішенні проблемних питань громад: "Ми повинні відкласти власні амбіції та зосередитися на досягенні результату по вирішенню проблем заради покращення життя жителів нашого Баштанського району". - Закликаю до використання найпростішого формату нашої співпраці: діалог - здоровий глузд - результат, - зазначив Владислав Мирославович.

Під час засідання присутні обговорили вкрай важливі та актуальні на цей момент питання розвитку Баштанського району. З 8 обговорених питань по деяким вдалося дійти згоди майже одразу, по іншим Владислав Мирославович закликав обдумати та не поспішати із висловленням своєї позиції.
Найдовшим у розгляді виявилися питання стосовно:
 
- укладання договорів про міжмуніципальне співробітництво для об'єднання фінансових ресурсів громад для завершення ремонту приймального відділення КНП «Баштанська Багатопрофільна лікарня»;
 
- організації проведення у Баштанському районі призовів громадян України на строкову військову службу у 2021 році;
 
- організації мобілізаційної підготовки на території Баштанського району;
 
- основних принципів побудови територіальної підсистеми Єдиної державної системи цивільного захисту Миколаївської області та її ланок. Порядку створення, завдань та організації діяльності комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на місцевому рівні (район, місто, селище), організації оповіщення та інформування населення про загрозу виникнення надзвичайних ситуацій;
 
Неабияк зацікавилися голови об'єднаних територіальних громад питаннями з:
 
- реалізації проєкту «Поліцейский офіцер» (так званий поліцейський громади);
 
- забезпечення виконання нормативно-правових актів держави з питань ведення діловодства та архівної справи;
 
- формування та реалізації державної політики у сфері праці, зайнятості населення, трудової міграції, трудових відносин, соціального діалогу, охорони праці;
 
- деяких питань інфраструктури, містобудування та архітектури, житлово-комунального господарства та екології.
 
Перше засідання виявилося дещо розтягнутим у часі, тому присутні озвучили питання по можливості запровадження практики проведення подібних нарад за допомогою засобів відеозв'язку. Представники громад запросили керівнитво району відвідати ОТГ для знайомства із станом справ в живу.
 
В свою чергу, керівництво району запевнило голів ОТГ про свої наміри здійснити ознайомчі візити до громад вже найближчим часом.
 
 
 
 
 
 

Всі новини →