Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

У Баштанці відбулися меморіальні заходи з нагоди Міжнародного дня визволення в'язнів фашистських концтаборів

09/04/2021

Сьогодні зранку голова райдержадміністрації Владислав Дмитрів разом із головою районної ради Наталією Олійник та заступником Баштанського міського голови Олександром Васильєвим за участі заступника голови райдержадміністрації Андрія Дяченка, голови райнного відділення української спілки в'язнів жертв нацизму Віктором Григоровичем Семененко, головами районної та міської ветеранських організацій Лідією Василівною Андреєвою та Ганною Станіславівною Зюзько поклали квіти до пам'ятного знаку жертвам нацизму, що на Пагорбі Слави районного центру.

Владислав Мирославович наголосив на важливості пам'ятати про ті страшні часи, адже без знання сумних сторінок власної історії немає майбутнього. Побажав свідкам, які пережилили ті страшні часи та членам їх сімей міцного здоров'я та довголіття.

Заступник міського голови, в свою чергу, розповів про історію заснування цієї пам'ятної дати, коли у 1945 році в’язні концентраційного табору "Бухенвальд" підняли інтернаціональне повстання проти гітлерівців, і вийшли на волю.

Пригадав та розповів про ті жахливі та сумні події в історії людства Віктор Григорович Семененко. Він закликав владу не забувати про живих свідків, що пройшли через концтабори фашистів.

Присутні згадали всіх загиблих хвилиною мовчання. 

По заверешенню меморіальних заходів, директор Баштанського краєзнавчого музею Олег Требух представив учасникам фотодокументальні матеріали, які зберігаються у музеї щодо в'язнів концтаборів, які тим чи іншим чином пов'язані із Баштанщиною.

Всі новини →