Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

Голова райдержадміністрації відвідав Новий Буг

12/04/2021

12 квітня голова райдержадміністрації Владислав Дмитрів здійснив робочий візит до Новобузької громади.

Владислав Мирославович зустрівся з головою міської ради Максимом Лагодієнко. Максим Олександрович озвучив перед керівником району проблемні питання, над вирішенням яких працює громада. Серед останніх на сьогодні залишається неузгодженим питання безоплатної передачі майна зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Баштанського району у комунальну власність Новобузької міської ради.

В свою чергу, голова райдержадміністрації поцікавився можливістю надання в оренду приміщень для розміщення віддалених робочих місць райдержадміністрації. Зараз працівники Новобузького відділу управління соціального захисту населення, головний спеціаліст Служби у справах дітей, державний реєстратор, головний спеціаліст відділу забезпечення взаємодії з органами місцевого самоврядування та головний спеціаліст архівного відділу знаходяться у різних місцях (разом 9 чоловік), що є доволі не зручним як з боку надання соціальних та адміністративних послуг населенню навколишніх громад, так і з боку відшкодування плати за комунальні послуги. Сектор роботи з юридичними та фізичними особами архівного відділу у місті Новий Буг розміщений у тому ж приміщенні що і до реорганізації (рішенням сесії міської ради від 06.04.2021 продовжено дію договору оренди комунального майна міської ради у зв’язку зі зміною власника та орендаря).

Керівники оглянули приміщення, в яких зараз розташовані віддалені робочі місця працівників райдержадміністрації, а також потенційні приміщення, запропоновані міською радою для можливого подальшого їх розташування

Також голова райдержадміністрації взяв участь у нараді голів об’єднаних громад Новобужжя – Новобузької (Максимом Лагодієнко), Вільнозапорізької (Олександром Латієм) та Софіївської (Валерієм Римчуком). Голови ОТГ зустрілися, щоб обговорити важливі питання подальшого спільного розвитку, в тому числі і найболючішого для громад - передачу майнового комплексу КП «Водопровідні мережі», яке наразі перебуває у комунальній власності Баштанського району.

Зі свого боку, очільник району пообіцяв повну підтримку і співпрацю у вирішенні даного питання та запропонував ініціювання позачергового засідання комісії районної ради з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності, приватизації, будівництва, промисловості та підприємництва, енергетики та енергозбереження, транспорту та розвитку інфраструктури з обов’язковим запрошенням на засідання комісії голів Новобузької, Софіївської та Вільнозапорізької ОТГ.

Вислухавши позиції кожної громади, які різняться одна від одної, Владислав Дмитрів зазначив, що голови громад сьогодні мають узгодити спільну позицію, яку на позачерговому засіданні постійної комісії районної ради буде презентовано депутатам - головне завдання, щоб це спільне рішення влаштовувало всі 3 громади.

Також керівник району зустрівся з головою постійної комісії районної ради з питань культури, освіти, сім'ї та молоді, спорту, соціальної політики, охорони здоров'я, материнства, дитинства, розвитку туризму, зв’язків з органами місцевого самоврядування та інформування населення Миколою Лучним та оглянув приміщення КНП «Новобузька багатопрофільна лікарня» та КНП «Новобузький центр первинної медико-санітарної допомоги».

Дещо здивувала голову райдержадміністрації ситуація із непрацюючим майже тридцять років ліфтом у приміщенні поліклініки. Владислав Мирославович пообіцяв озвучити проблему перед народним депутатом Ігорем Негулевським під час наступного відвідування нашого округу.

Більше фото тут та тут

Всі новини →