Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

35 років із моменту трагічних подій на Чорнобильській АЕС

26/04/2021

Сьогодні виповнюється 35 років із моменту трагічних подій на Чорнобильській АЕС. Аварії, яка призвела до однієї із найбільших техногенних та екологічних катастроф в історії людства. Цей день поділив життя багатьох людей на “до” та “після”, залишивши по собі глибокий відбиток у пам'яті.

Аварія на Чорнобильській АЕС торкнулася життя кількох поколінь і завдала непоправних втрат, спричинила забруднення навколишнього середовища, на довгі роки перетворивши територію довкола станції на зону відчуження. Катастрофа позбавила домівок тисячі людей. Проте найстрашніше - трагедія забрала та покалічила людські невинні життя.

Водночас Чорнобильська катастрофа також показала, наскільки великою може бути людська самопожертва.

Кожен із нас має вшанувати цей безстрашний вчинок та прояв мужності ліквідаторів аварії. Самопожертва та хоробрість, яку вони продемонстрували, ніколи не будуть забуті й назавжди залишаться на сторінках історії.

Баштанчани поклали квіти до пам’ятного знаку жертвам Чорнобиля та вшанували загиблих хвилиною мовчання…

Участь у заході взяли голова районної ради Наталія Олійник та виконавчий апарат районної ради, голова Баштанської районної державної адміністрації Владислав Дмитрів, заступники міського голови Олександр Васильєв та Світлана Євдощенко, начальник управління соціального захисту населення РДА Ніна Якимчук, начальник відділу з соціальних питань міської ради Лариса Гаврилюк, начальник відділу культури Світлана Березовська,  голова ГО «Союз Чорнобиль України» Тамара Олейнікова, голови міської та районної ветеранських організації, працівники апаратів.

 

Вони могли б сьогодні поруч бути,
плекати внуків, й правнуків могли…
В трагічну мить, в момент тяжкої скрути
життя свої за наше віддали…

Весняним квітом, лагідністю сонця
могли б вони… Та вдарив грім, на жаль…
Без паніки пили смертельний стронцій…

Прип’ята Прип’ять. Траурна печаль…
Страшна біда – ця косовиця чорна.
Вода мертвіла. Падав з неба птах…
Хай Матір Божа Вас усіх пригорне…
Ваш подвиг вічно житиме в віках!



Всі новини →