Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

ЗВЕРНЕННЯ депутатів Баштанської районної ради восьмого скликання до Миколаївської обласної ради і Миколаївської обласної державної адміністрації

28/04/2021

                                                                                                     ЗАТВЕРДЖЕНО

                                                                                                    Рішення районної ради

                                                                                           від 14 квітня 2021 року №18

ЗВЕРНЕННЯ

депутатів Баштанської районної ради восьмого  скликання  до  Миколаївської обласної  ради  і  Миколаївської  обласної  державної адміністрації щодо виділення коштів із обласного бюджету Миколаївської області на завершення ремонтних робіт приймального відділення комунального некомерційного підприємства «Баштанська багатопрофільна лікарня» Баштанської міської ради Миколаївської області за програмою Президента України «Велике будівництво»

 

Ми, депутати  Баштанської  районної ради, висловлюємо занепокоєння стосовно ситуації, що склалася по комунальному некомерційному підприємству «Баштанська багатопрофільна лікарня» Баштанської міської ради (далі заклад) Миколаївської області, а саме припинення капітального ремонту приймального відділення опорного лікарняного закладу у зв’язку з відсутністю фінансування робіт з державного бюджету.

У 2017-2018 роках, за рахунок субвенції з державного бюджету в сумі 2860,0тис. грн та коштів виділених з районного бюджету на співфінансування  проекту у сумі 271,5тис. грн, проведена  робота  по  створенню відділення  невідкладних станів  лікування  на  базі  Баштанської  центральної районної лікарні.

У  березні 2018 року було відкрито   нові  сучасні  відділення  невідкладних станів та відділення анестезіології та реанімації з ліжками для інтенсивної терапії.

Згідно  розпорядження   Кабінету Міністрів України від 15 січня 2020 року №23-р лікарню визначено опорним  закладом, який надає медичну  допомогу    мешканцям 5 районів,  всього 141523  чоловік  населення, з них: 115864 чоловік – дорослого населення, 25659 чоловік – дитячого.

З районного бюджету було виділено 199,8 тис.грн для виготовлення проектно – кошторисної документації на реконструкцію приймального відділення. Проектна вартість робіт склала 9003, 5 тис.грн.

У   2020  році  за  президентською програмою «Велике будівництво»   розпочато   капітальний ремонт  приймального відділення  КНП «Баштанська  багатопрофільна лікарня». Кошти на його проведення були виділені  з державного бюджету

Згідно  розпорядження  голови  ОДА  проектно - кошторисна документація у травні 2020 року передана до Управління капітального будівництва Миколаївської облдержадміністрації, яке було замовником та проводило процедуру закупівлі робіт. Підрядником по виконанню запланованих робіт було визначено  ТОВ «БК «Інтербуд». Впродовж 2020 року підрядником  освоєно 4100,0 тис. грн коштів, виділених державою, а залишок повернено до державного бюджету.  Оплата за виконані роботи здійснювалось Управлінням капітального будівництва, де і знаходяться акти виконаних робіт. За інформацією УКБ обсяг виконаних робіт складає 71%.

Орієнтовні обсяги необхідного фінансування для завершення робіт складають 4740,0 тис. грн.

У зв’язку з відсутністю джерел наповнення районного бюджету та  обмеженістю його фінансових ресурсів Баштанська районна рада позбавлена можливості  виділити кошти для співфінансування з реалізації проекту.

Просимо на найближчій  сесії  Миколаївської обласної ради  розглянути  питання   виділення   з   обласного бюджету коштів на  завершення  ремонтних  робіт  в  опорному закладі охорони здоров’я.

Враховуючи суспільну значимість вирішення даного питання для життєзабезпечення громади в умовах пандемії, депутатський корпус Баштанської районної ради розраховує  на  Вашу підтримку у завершенні робіт за програмою Президента «Велике будівництво».

 

Всі новини →