Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Запрошуємо стати волонтером пробації

19/05/2021

Баштанський районний сектор філії Державної установи «Центр пробації» в Миколаївській  області запрошує до співпраці ініціативних та небайдужих громадян студентів вищих навчальних закладів, членів благодійних, громадських та релігійних організацій для здійснення волонтерської діяльності у сфері пробації на добровільній та безоплатній основі.

Пробація - це система наглядових та соціально-виховних заходів, що застосовуються за рішенням суду та відповідно закону до засуджених, виконання певних видів кримінальних покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, та забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинуваченого.

Уповноважені органи з питань пробації під час виконання покладених на них завдань взаємодіють з державними органами, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами, громадськими організаціями та волонтерами.

Діяльність волонтерів пробації передбачена та регулюється Законом України «Про пробацію», Законом України «Про волонтерську діяльність», «Положенням про організацію діяльності волонтерів пробації», затвердженим наказом Міністерства юстиції України № 98/5 від 17.01.2017 року.

Робота волонтерів пробації може бути спрямована на комплекс заходів для: попередження вчинення засудженими особами нових правопорушень та злочинів; корекцію соціальної поведінки або її окремих проявів;

  • формування соціально сприятливих змін особистості;
  • узагальнення та систематизації інформації;
  • здійснення наглядових заходів;
  • надання консультативної допомоги, психологічної діагностики та корекції;
  • проведення виховних бесід;
  • підвищення освітнього рівня, залучення до просоціальних видів діяльності та культурного життя громади;
  • допомогу у працевлаштуванні тощо.

Волонтерська діяльність в пробації – це велика соціальна відповідальність та певний ризик, тому до здійснення волонтерства можуть бути допущені виключно громадяни, які це усвідомлюють та мають навички вирішення конфліктних та складних ситуацій. 

Просимо врахувати, що в сучасних умовах уповноважені органи пробації не наділяються ресурсами для забезпечення роботи волонтерів та компенсації їх витрат. Так само відсутні й програми компенсації шкоди, що може бути спричинена при виконанні волонтерської діяльності.

Ми вас чекаємо за адресою: м.Баштанка, вул.Ювілейна 89, електронна скринька: mk19@probation.gov.ua, тел(096)395-07-28 Тюлєнєв Андрій Леонідович.

Всі новини →