Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

Робоча зустріч представників підрозділу пробації та спостережної комісії

14/06/2021

Минулого тижня за ініціативи начальника Казанківського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Миколаївській області Ірини Челнакової  відбулася робоча зустріч головою спостережної комісії при Баштанській районній  державній адміністрації Наталією Казаріною .

На нараді було обговорено вимоги Наказу Міністерства юстиції України від 03.04.2018 року №974/5/467/609/280 «Про затвердження Порядку взаємодії установ виконання покарань, уповноважених органів з питань  пробації та суб’єктів соціального патронажу під час підготовки до звільнення осіб, які відбувають покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк» щодо налагодження співробітництва в питаннях впровадження елементів пенітенціарної пробації (таких як соціальної адаптації засуджених під час підготовки їх до звільнення з місць позбавлення волі).

Було зазначено, що питання надання допомоги з соціальної адаптації засуджених осіб під час підготовки їх до звільнення з місць позбавлення волі належить до числа пріоритетних завдань роботи органів пробації. Людина, яка звільняється з місць позбавлення волі і повертається до звичайного життя, повинна пройти адаптацію в суспільстві та має отримати всебічну підтримку і допомогу з боку органів влади та громадських організацій. Саме це надасть можливість кожній звільненій особі в подальшому уникнути конфліктів із законом та вести здоровий та правослухняний спосіб життя.

Також у ході зустрічі акцентувалася увага на належній соціальній адаптації раніше засуджених осіб та унеможливлення їх повторного втягнення в злочинну діяльність. По завершенню зустрічі дійшли згоди щодо забезпечення в подальшому належну співпрацю між Казанківським районним сектором та спостережною комісією.

Ірина Челнакова, начальник Казанківського районного сектору філії Державної установи «Центр  пробації» в Миколаївській  області

Всі новини →