Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

Педагоги Миколаївщини отримують вакцину від коронавірусної інфекції

18/06/2021

За інформацією Миколаївської облдержадміністрації питання вакцинації освітян дуже важливе. Як люди, які контактують щодня з дітьми та їх батьками, педагоги в авангарді вакцинальної кампанії.

Сьогодні відбулася імунізація співробітників закладів загальної середньої освіти, шкіл-інтернатів, закладів професійно-технічної освіти.

Медичний директор центру первинної медико-санітарної допомоги №4  Миколаєва Ольга Присяжнюк зазначила, що вакцинація відбувалася з дотриманням усіх правил та норм. 

Протягом тридцяти хвилин після щеплення пацієнти  знаходились під контролем медичного персоналу.

Також вона додала, що вакцинація абсолютно безпечна. До імунізації було залучено бригаду спеціально підготовлену для роботи з вакциною Pfizer-Comirnaty. Всіх щеплених сьогодні педагогів запросили на ревакцинацію через 21-28 днів.

Серед імунізованих сьогодні освітян був і педагог-організатор школи-інтернату №3 Олександр Олійник.

«Я працівник сфери освіти і вакцинація нам необхідна в першу чергу. Оскільки я працюю з дітьми, то розумію відповідальність покладену на нас перед батьками та вихованцями і необхідність вакцинуватися. Це захист від коронавірусної хвороби», - акцентує учасник вакцинальної кампанії.

Цього ж дня проходили щеплення й співробітники закладів професійно-технічної освіти. 

Сергій Архипов, директор Вищого професійного училища №21 Миколаєва, отримав першу дозу вакцини. Він зазначив, оскільки освітянське середовище передбачає масу контактів, аби не наражати на небезпеку вихованців варто вакцинуватися.

«Ми працюємо з дітьми. Тому повинні бути першими, хто вакцинується. Всі працівники галузі це розуміють», - сказав Сергій Архипов.

Коментуючи вакцинальну кампанію освітян Миколаївщини директорка департаменту освіти і науки облдержадміністрації Алла Веліховська наголосила на виключній важливості імунізації.

«Чому це важливо? Тому що ми працюємо з дітьми. Це дуже висока відповідальність. Щоб ні працівники не інфікували дітей, ні діти педагогів. До того ж серед нас чимало людей поважного віку. Їх близько 30%. Тому це дуже актуально », - зазначила Алла Веліховська.

Всі новини →