Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

Кінорепортаж в бібліотеці

24/06/2021

22 червня в Баштанській публічній бібліотеці до Дня скорботи та вшанування пам’яті жертв війни в Україні відбувся кінорепортаж «До бою йдуть лише «старі», в рамках проєкту «Феєрія кіно у бібліотеці». На захід завітали представники Баштанської міської та районної рад, райдержадміністрації, працівники культури, громадскість міста та користувачі бібліотеки. 

Присутні ознайомилися з виданнями книжкової виставки-інсталяції «У книжковій памʼяті миттєвості війни», які присвячені безсмертному подвигу, ратній звитязі рядових бійців і командирів, партизанів і підпільників, відомих воєначальників, усім тим, хто в червні 1941 року піднявся на священний бій з фашистами.

Щоб увічнити пам'ять про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у роки Другої світової війни видано не тільки багато книг, а й відзнято безліч художніх та документальних фільмів. 

Бібліотекар Валентина Стоянова розпочала кінорепортаж з розповіді про скорботну дату – 22 червня 1941 року, день який наповнений трагічними спогадами і болем, день, коли українці віддають честь і шану батькам, дідам і прадідам.

В бібліотечному кінозалі всі присутні мали можливість переглянути незабутні кадри культового фільму Леоніда Бикова «До бою йдуть лише «старі», який і став темою для спілкування. Ця кінострічка – погляд на війну на прикладі однієї ескадрильї. На війні, як на війні. Якщо виліт, то бойовий, якщо кохання, то до смерті, а найкращий подарунок – життя. І якщо є можливість зберегти життя молодим, тоді в бій ідуть лише «старі».

Талановитий український актор, кінорежисер, сценарист Леонід Федорович Биков мріяв зняти свій фільм саме на кольоровій плівці, щоб показати всю красу рідної України. А для баштанчан перегляд цього фільму буде вдвічі цікавішим та вдвічі ріднішим тому, що в ньому знімався наш земляк – Вілорій Іванович Пащенко, Заслужений артист України. У 2015 році Вілорій Іванович зібрав акторів із «старих» і організував пісенний фестиваль «Маестро», присвячений пам'яті Леоніда Бикова.

Після перегляду фільму присутні перегорнули сторінки екранізованих романів представлених на книжковій виставці «Вічна магія книги» та зробили світлину на згадку.

Наш гостинний бібліотечний кінозал проєкту «Феєрія кіно у бібліотеці» чекає на своїх глядачів протягом всього літа. Ми працюємо щоденно з 10.00 до 17.00 год, неділя – вихідний, останній день місяця – санітарний. Телефон для довідок – 2-76-32.

Першоджерело: https://basht-cbs.mk.ua/265-kinoreportazh-v-bibliotetsi 

Всі новини →