Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Фонд державного майна запустив безкоштовний Сервіс автоматичної оцінки об’єктів нерухомості

13/07/2021

 Фонд державного майна України запустив Сервіс автоматичної оцінки об’єктів нерухомості, завдяки якому українці можуть самостійно,  швидко та абсолютно безкоштовно оцінити вартість своєї нерухомості на сайті: evaluation.spfu.gov.ua.


За його допомогою кожен громадянин України може отримати довідку про оціночну вартість майна та зберегти її або роздрукувати. 


Для авторизації на сайті сервісу користувачі можуть використати файлові або апаратні ключі, а також ID.gov.ua.
 
Технічні можливості Сервісу дозволяють визначити вартість 18 типів нерухомого майна при здійсненні операцій купівлі-продажу. 


Сервіс автоматичної оцінки - це інноваційний онлайн-інструмент, який не має аналогів у світі, для розрахунку використовуються дані звітів про оцінку, ціни з договорів купівлі-продажу та інформаційні джерела з відкритим доступом на ринку подібного майна, в тому числі дані пошукових систем ЛУН та OLX, з власниками яких Фонд уклав відповідні меморандуми.


Варто зазначити про те, що запуск безкоштовного Сервісу з оцінки не скасовує для громадян можливість звернутися за послугами до професійних оцінщиків. Ця опція залишається актуальною у разі наявності специфічних особливостей нерухомості, які впливають на його вартість.


Створення програмного продукту Сервісу автоматичної оцінки об’єктів нерухомості стало можливим завдяки фінансовій допомозі американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), які виділили кошти на розробку його програмного забезпечення. 

 

Фонд державного майна створив детальні інструкції з користування новим сервісом автоматичної оцінки, які доступні за посиланням: https://cutt.ly/3mAbBbQ.

 

Всі новини →