Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

Земельна реформа: Як користуватися земельною ділянкою

14/07/2021

 З 1 липня українці отримали право розпоряджатися власною землею. Але не всі розуміють, що це означає. Міністерство аграрної політики та продовольства України розробило інструкцію «Як користуватися земельною ділянкою».

 

Українці можуть здавати в оренду свою ділянку й отримувати постійний дохід, який, за прогнозами експертів, надалі тільки зростатиме.

 

Також ви можете стати фермером. Користуватися своєю або орендованою землею та розвивати власну справу, а також брати участь у державних програмах підтримки та отримувати компенсацію, відшкодування відсотків по кредитах чи покриття дорадчих послуг.

 

Крім того, ви маєте можливість використати ділянку як заставу. Тобто за необхідності, використати землю як заставне майно та отримати кошти на розвиток свого господарства або на особисті цілі.

 

І нарешті, за необхідності, ви можете продати свою земельну ділянку іншому громадянину України, а з 1 січня 2024 року – і українській компанії.

 

Але експерти не радять поспішати з продажем. З часом, ринкові ціни зростуть. Відповідно, зросте і середня орендна плата, тож здавати в оренду ділянки буде вигідніше.

 

Про це повідомляє Миколаївська облдержадміністрація

Всі новини →