Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Березнегуватський районний сектор не припиняє пошуки волонтерів.

19/07/2021

Старшим інспектором Березнегуватського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Миколаївській області Оленою Закутною було відвідано Березнегуватський професійний ліцей та проведено зустріч з його персоналом. Головною метою зустрічі було закликання присутніх до співпраці ставши волонтером пробації та роз'яснення слухачам як пов’язана волонтерська діяльність із пробацією.

На початку заходу Олена Анатоліївна розʼяснила присутнім, що  забезпечує не тільки виправлення осіб, які вчинили злочин, але і сприяє їх поверненню до суспільства і створенню відповідного середовища, щоб людина була готова вести правослухняний спосіб життя. Одними з головних факторів стримування для клієнтів пробації є відсутність ізоляції, подолання негативних звичок та наявність житла і роботи, збереження родинних зв’язків та соціальної ролі, зміна прокримінального мислення. Але не менш важливою є підтримка особи під час змін і самореалізації, яку можливо ефективніше надати за допомогою волонтерів пробації.

Старший інспектор повідомила, що волонтером пробації може стати фізична особа, яка досягла вісімнадцятирічного віку, уповноважена органом пробації на виконання окремих завдань, пов’язаних із пробацією, на добровільній та безоплатній основі, а також зазначила, що основними вимогами до кандидатів у волонтери пробації є: бажання працювати та позитивний настрій, стресостійкість, добре розвинені комунікативні навички; націленість допомагати у вирішенні соціальних питань; відсутність не погашеної чи не знятої у законному порядку судимості. Волонтери пробації здійснюють свої повноваження під керівництвом персоналу органу пробації.

По закінченню зустрічі Олена Анатоліївна наголосила, що волонтерство – справа добровільна та безкорислива. Це не робота, а покликання. А також запропонувала присутнім залучитися до волонтерства та спільними зусиллями забезпечити максимальну безпеку суспільства.

Начальник Березнегуватського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Миколаївській області, Тетяна ДІДИК

Всі новини →