Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

Шановні мешканці Баштанського району!

28/07/2021

28 липня, у день вшанування Рівноапостольного Князя Володимира, ми відзначаємо доленосну і знакову подію в історії нашої країни - День хрещення Київської Русі-України. Це свято духовно об'єднує українців, живить нашу віру в мир та добро на землі.  

Ця історична подія дала можливість Київській державі увійти в коло країн християнської цивілізації, які становили тоді ще не розділений європейський світ, стати складовою його інтелектуального і духовного надбання, рівноправним та визнаним суб’єктом міжнародних відносин.

Відтоді Київська Русь стала могутньою державою середньовічної Європи, яка відіграла велику роль як в історії східнослов'янських народів так і в світовій історії.

То ж не втрачаємо віри, укріплюємо її щирими молитвами, світлими помислами та богоугодними діяннями. Нехай наша віра ніколи не згасає, а приносить у кожну домівку теплоту, добро, щастя і любов!

В цей святковий день бажаю всім щедрої Божої благодаті, духовної наснаги, миру та злагоди в родинах, міцного здоров’я, довголіття та єднання.

Нехай свято хрещення Київської Русі послужить відродженню нашої історичної пам’яті, поверне нас до святих джерел християнської духовності, оновить та об’єднає задля майбутнього міцної, розвиненої і процвітаючої України!

 

Голова райдержадміністрації                                  Владислав ДМИТРІВ

Всі новини →