Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

Хрещення Київської Русі: погляд через віки

28/07/2021

Ураховуючи значення православних традицій в історії і розвитку українського суспільства, відповідно до Указу Президента України від 25 липня 2008 року в Україні щорічно 28 липня відзначається день пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира. 

Християнство відіграло важливу роль в налагоджені як культурних, так і політичних зв’язків Русі з європейськими країнами, зміцненню стосунків між окремими землями Русі. Під впливом християнства відбулися зміни в культурі руського суспільства, що збагатили її. Набуло поширення запозичене з Візантії мистецтво: живопис, архітектура, писемність і писемна література. 

З нагоди 1033-ї річниці від дня хрещення Київської Русі-України в читальному залі Баштанської публічної бібліотеки було розгорнуто книжкову виставку «Хрещення Київської Русі: погляд через віки». Бібліотекар Ірина Даниленко провела для бажаючих історичний екскурс по сторінках видань виставки. 

Всі новини →