Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

Велике Будівництво: триває масштабне відновлення дороги Н-14 Олександрівка – Кропивницький – Миколаїв

28/07/2021

На автодорозі Н-14 в рамках Програми Президента Володимира Зеленського "Велике Будівництво" вночі укладають важкий бетон.

Зокрема в активній фазі капітальний ремонт 8-ми кілометрової ділянки км 153+196 - км 161+204 у районі села Ольгопіль.

Бетонування дороги виконується переважно ввечері та вночі, коли температура повітря знижується. Адже під час укладання бетону у спеку може статися його розтріскування через тепловий вплив.

Далі здійснюється завершальне оброблення поверхні цементобетонного покриття для надання їй шорсткості, що покращує зчеплення коліс автомобіля з дорогою.

Одразу після оброблення поверхні розпочинається догляд за бетоном, що передбачає нанесення спеціальних плівкоутворюючих матеріалів. Догляд триває щонайменше 28 днів до моменту набирання бетоном проектної міцності.

Для зменшення напружень, які виникають при добових та сезонних коливаннях температури повітря, у цементобетонному покритті влаштовуються температурні шви розширення, поперечні та поздовжні шви стискання, робочі шви.

Натепер забетоновано 2,5 кілометра ремонтованої ділянки автошляху. До кінця року плануємо відновити 8 кілометрів траси Н-14 від межі з Кіровоградською областю до села Возсіятське.

Служба автомобільних доріг у Миколаївській області 

#ВеликеБудівництво

#ВеликеБудівництвоМиколаївщина

Всі новини →