Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Для тих, хто бажає отримати сертифікат про знання мови

20/07/2021

З 19 липня 2021 р. на базі Миколаївської обласної універсальної наукової бібліотеки (Миколаївська обласна універсальна наукова бібліотека), Миколаївського національного університету ім.В.О.Сухомлинського (МНУ імені В. О. Сухомлинського) та Миколаївського регіонального центру підвищення кваліфікації (Миколаївський регіональний центр підвищення кваліфікації) розпочали роботу Пункти складання іспитів на визначення рівня володіння державною мовою.
 
Іспити складатимуть особи, які зобов’язані володіти державною мовою та застосовувати її під час виконання службових обов’язків, зокрема державні службовці, керівники закладів освіти всіх форм власності, особи, які бажають отримати громадянство України.
16 липня 2019 р. набув чинності закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної» (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2704-19#Text). Також 16 липня 2021 р. набула чинності норма про іспит на рівень володіння державною мовою відповідно до нових стандартів, розроблених Національною комісією зі стандартів державної мови, що потрібен для отримання громадянства України.
 
З детальною інформацією про складання іспиту можна ознайомитися тут: https://mova.gov.ua/.../ispit-na-riven-volodinnya...
 
У Миколаївській обласній універсальній науковій бібліотеці обладнано 4 робочі місця для складання іспитів.
 
Відслідковуйте інформацію про оновлення реєстрації на сайтах (http://www.reglibrary.mk.ua/, http://www.mcpk.mk.ua/, http://mdu.edu.ua/), на сторінках у фейсбуці (https://www.facebook.com/reglibrary.mk/, https://www.facebook.com/MykolaivCPK, https://www.facebook.com/mnu.edu.ua/), або безпосередньо на сайті Національної комісії зі стандартів державної мови (https://exam.mova.gov.ua/).

Всі новини →