Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Підтримка органів місцевого самоврядування важлива для органів пробації

13/08/2021

Начальником Баштанського районного сектору №4 (Березнегуватського районного сектору) філії Державної установи Центр пробації в Миколаївській області, Тетяною Дідик, було ініційовано та проведено зустріч із Березнегуватським селищним головою Сергієм Бойком. Під час зустрічі було обговорено питання щодо запровадження практики цільового виділення коштів на підтримку та розвиток органу пробації.

Одним із засобів підтримки розвитку пробації з боку органів місцевого самоврядування є розроблення та затвердження цільових програм, спрямованих на підвищення ефективності роботи органів пробації у забезпеченні безпеки суспільства шляхом виправлення засуджених, сприяння їх ресоціалізації та соціальній адаптації у суспільстві, запобігання вчиненню ними повторних кримінальних правопорушень на рівні громад.

На сьогодні Баштанський районний сектор № 4 філії Державної установи «Центр пробації» в Миколаївській області не має підтримки органів місцевого самоврядування у вигляді затверджених цільових програм.

Тому начальник сектору з питань пробації наголосила, що метою такої Програми є забезпечення підвищення загального рівня безпеки, зменшення кількості правопорушень, забезпечення безпеки населення Березнегуватської селищної ради шляхом розроблення та здійснення комплексу заходів, спрямованих на усунення причин та умов вчинення протиправних діянь, а також налагодження дієвої співпраці органів пробації та місцевих органів виконавчої влади в зазначеній сфері. Під час розмови також було обговорено важливість фінансування розвитку даної співпраці, але, як зазначив голова селищної ради: "Дане питання потребує окремого вивчення та вишукування коштів. Це стане можливим лише згодом. На сьогодні ми маємо можливість лише співпрацювати на спільних внесках, тобто, без виділення коштів з бюджету селищної ради".

Сергій Сергійович висловився про особисту готовністю до підтримки Баштанського районного сектору № 4, але зауважив, що дане питання буде винесено на засіданні постійної комісії.

Начальник Баштанського районного сектору №4 філії Державної установи «Центр пробації» в Миколаївській області Тетяна ДІДИК

Всі новини →