Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Дмитро Кремінь – поет на всі часи.

24/08/2021

З нагоди 69-ої річниці від дня народження відомого українського поета Дмитра Креміня Баштанська публічна бібліотека взяла участь в Других поетичних онлайн-читаннях «Слово і світ Дмитра Креміня», які були організовані Миколаївською обласною універсально-науковою бібліотекою у рамках реалізації проєкту «Шануймо Поета: Дмитро Кремінь у пам’яті миколаївців». На цих поетичних читаннях відбулося вшанування пам’яті видатного земляка, поета Дмитра Креміня. До учасників звернулися заступник директора з наукової роботи Миколаївської ОУНБ Н. В. Моісеєва, кандидат філологічних наук, доцент, народний депутат України VIII скликання, мовний омбудсмен Т. Д. Кремінь, голова Миколаївської обласної організації Національної спілки письменників України В. І. Марущак, .які розповіли про роботу, що ведеться закладами культури з вшанування пам’яті видатного земляка, поділилися власними спогадами про Дмитра Дмитровича Креміня та наголосили на важливості проведення мистецьких фестивалів, літературних конкурсів та започаткування премій, підтримки вітчизняного книговидання як найдієвішого засобу з популяризації української культури та мови, виховання майбутніх поколінь.

Подружжя Ребриків – кандидат філологічних наук., проректор Закарпатської академії мистецтв Н. Й. Ребрик та український поет і видавець, засновник першого недержавного видавництва «Гражда» І.М. Ребрик, презентували книгу ранньої лірики та віршів «закарпатського циклу» Д. Д. Креміня «З днів шалених», упорядковану ними. Вони також представили нове видання «Сейсмограф вічності: життєві і творчі вертепи Дмитра Креміня», приурочене 30-річчю Незалежності України.

 У фоє Баштанської публічної бібліотеки була організована книжкова виставка-пам’ять «Дмитро Кремінь – поет на всі часи», адже 21 серпня мало б виповнитися 69 років від дня народження Дмитра Креміня, поета, есеїста, перекладача, лауреата Національної премії імені Тараса Шевченка, славетного земляка. На цій виставці  представлено його поетичні видання «Скіфське золото», «Вибрані твори», «Медовий місяць у Карфагені», «З днів шалених», оригінальні збірки «Лампада над Синюхою», «Два береги» та інші.

Запрощуємо користувачів бібліотеки та шанувальників поетичного слова до читання творів Дмитра Креміня, величної постаті нашої держави, яка навіки сяйнула золотим метеоритом у літературному небі України.

 

Першоджерело за посиланням

Всі новини →